Inicio / Torrevieja / Guía Turística -- Iglesias


Español Español · Valenciano Valenciano

Esglésies
A Torrevella hi ha distintes capelles, ermites i altres temples. Entre estes construccions, destaca l'església arxiprestal de la Immaculada Concepció, enclavada en la plaça de la Constitució. Erigida l'any 1789, esta església es caracteritza per diversos aspectes, però, sens dubte, uns dels més curiosos és el material amb què es va construir. Com saps, Torrevella rep el seu nom d'una antiga torre vella que hi havia en el recinte de les Eres de la Sal, torre que va quedar en un estat ruïnós quan, el 1829, un fort terratrémol va assolar la ciutat, i això va propiciar la utilització dels seus carreus en la reconstrucció del temple l'any 1844. Des d'un punt de vista artístic, esta església té un estil de línies neoclàssiques, i en l'interior destaca la tradicional planta de creu llatina, que es cobrix amb una volta de canó amb llunetes en la nau central i arestes en els laterals. També hi destaquen les imatges com la de la Immaculada Concepció, que es troba en la fornícula central del retaule. Des de fora comprovaràs les dos torres campanar, rematades amb figures apiramidades, que sobreïxen d'esta edificació.
Adreça: plaça de la Constitució, s/n. Tel: 96 571 21 32 -L'església del Sagrat Cor de Jesús, inspirada en l'antiga ermita existent en esta mateixa plaça, té un sentit longitudinal. L'entrada principal es troba als peus de l'església, encara que hi ha dos entrades a l'espai principal en els laterals. Es compon d'una nau única, amb una amplària de 16 metres i una alçària màxima de 19 metres, amb diverses capelles laterals i estances de servici a un costat i a l'altre de l'espai central. La zona principal del temple, l'altar, se situa al fons de la nau, amb un gran finestral dalt. Es tracta d'una església amb capacitat per a quasi 1.000 persones, a més de la sagristia, té una zona de cor per a 92 persones, 11 aules multiús amb capacitat per a 150 persones, saló parroquial, vivenda del rector, pila baptismal, confessionaris, elements nobles, il-luminació, megafonia, campanar amb campana i penell, il-luminació natural amb vidrieres, lavabos i habitacions de neteja i aire condicionat zonificat i variable. Compta amb una gran zona verda al voltant de l'edifici de l'església i una zona de calçada, a més de pàrquing subterrani amb capacitat per a quasi 500 vehicles.
Adreça: plaça d'Orient, s/n. Tel: 96 571 01 70

Altres esglésies que cal destacar són: la de la Nostra Senyora del Rosari, situada en la plaça d'Encarnación Puchol, s/n de la Mata (tel: 96 692 06 28); l'església de Sant Roc i Santa Anna en l'avinguda del Port, 11 (tel: 96 670 39 65), i la parroquia del Carmen, en el carrer de Pola de Siero, al costat de la platja dels Bojos.
Página generada por última vez: 23-12-2010 (11:31)
Código XHTML validado CSS validado
© 2014 AYUNTAMIENTO DE TORREVIEJA
Inicio | Contactar | Aviso Legal