Inicio / Torrevieja / Guía Turística -- Sol, mar y playa


Español Español · Valenciano Valenciano

Sol, platja i mar. Una costa de somni
El litoral de Torrevella és molt extens: compta amb un total de 14 km de costa on podràs trobar multitud de platges i cales, alguna d'estes paradisíaca, per a refrescar-te i relaxar-te. De nord a sud destaca la platja de la Mata, la més extensa, amb quasi dos quilòmetres de longitud i un sistema dunar caracteritzat per l'abundància de dunes fòssils. Si t'agraden les platges àmplies i tranquil-les, la Mata n'és una molt bona elecció. Un poc més al sud, en el lloc on alguns historiadors localitzen el germen del que hui és Torrevella, trobem el cap Cervera i la platja del mateix nom: platja de cap Cervera. Ací es localitzava una antiga torre sentinella, l'anomenada Torre del Moro, per cert, amb un mirador turístic des del qual tens una panoràmica espectacular que comprén des del mar Menor sudfins al cap de Santa Pola nordSi continuem recorrent el litoral cap al sud, ens trobarem amb les Cales, una zona tranquil-la on es pot practicar busseig o, simplement, gaudir d'un bon bany. Al sud de les Cales trobem la punta del Salaret, que dóna abric a la platja dels Bojos, una cridanera accepció que es desprén de l'antic sanatori que hi havia. Esta platja, ja dins del nucli urbà torrevellenc, disposa de molts servicis per al visitant.

Torrevella compta amb un clima excepcional; un clima mediterrani molt influenciat per la proximitat del mar i la situació desplaçada dins de la península ibèrica, a sotavent dels fronts ennuvolats de l'oest. Això fa que tinga una temperatura mitjana anual molt suau i moltes hores de sol a l'any, i per tant, un clima que, junt amb altres factors, ha situat Torrevella com un lloc perfecte per a residir-hi i, com no podia ser de cap altra manera, gaudir del mar.

Si tens sort, podràs degustar en algun dels seus bars el famós polp sec torrevellenc, que obligatòriament hauràs d'acompanyar amb una palometa fresca. Si seguixes camí cap al sud, en direcció al centre de Torrevella, passaràs per la cala o corba del Palangre i punta Margalla, on s'ubica el monument a les cultures del mediterrani, espai comunament conegut com Les Columnes. Des d'esta fita, podem observar la platja més famosa de la ciutat, la platja del Capellà. D'este lloc hem de ressaltar la gran quantitat de servicis que oferix al turista, amb nombrosos restaurants, barets, quioscos, etc., en els quals podràs refrescar-te i relaxar-te entre bany i bany, una platja perfecta per a gaudir d'un dia diferent amb la família.

En la unió del passeig de Juan Aparicio amb el de la Llibertad trobaràs el passeig del Dic de Llevant, un agradable recorregut d'un poc més d'un quilòmetre que s'endinsa en la dàrsena portuària. Si mires cap a l'interior d'esta, podràs observar les tres instal-lacions nàutiques que hi ha. Es tracta de la ciutat amb més punts d'amarratge de la Comunitat Valenciana. Si tens un vaixell i vols visitar Torrevella, pots llogar un punt d'amarratge de transeünt: una bona opció per a visitar la nostra ciutat.

Al costat del dic de Ponent del port de Torrevella trobem la platja dels Nàufrags, àmplia i amb la possibilitat de complementar un dia de platja amb un divertit recorregut de busseig. També, a pocs metres de profunditat, bé cap al nord, on està el dic, o cap al sud, on està la urbanització La Veleta, hi ha praderies de posidònies amb importants ecosistemes que et recomanem que observes, respectant sempre el medi ambient. Si busseges cap a la zona de La Veleta, fixa't en els de trossos de teules que hi ha en el fons. ¿Intrigat? Sobre esta qüestió, has de saber que la platja dels Nàufrags es diu d'esta manera a causa dels naufragis que s'han produït històricament en les proximitats. En el segle XIX i a principis del XX, Torrevella viu una autèntica esplendor naviliera, amb una gran quantitat de vaixells que comercien amb ports del Carib, com ara l'Havana. En moltes d'estes travessies els vaixells torrevellencs partien carregats de teules, que, després d'un naufragi, poblaven els llits marins. D'ací l'existència de restes de teules en algunes zones.

Ja en l'extrem sud de la ciutat, ens trobem amb punta Prima, el límit de Torrevella amb el terme municipal d'Oriola. En este punt perifèric de la ciutat trobem una cala emblemàtica que s'assembla més al mar Carib que al Mediterrani: la cala Ferris. Plena de palmeres i xicotetes dunes, amb aigües cristal-lines, esta cala oferix la possibilitat de gaudir d'un bany tranquil entre el cant dels ocells i l'anar i vindre del mar. Et recomanem que et poses les ulleres i les aletes i aguditzes els sentits en les praderies de posidònia: et sorprendrà veure la quantitat de peixos que habiten este ecosistema.

Totes les platges de Torrevella estan certificades per les normes ISO 9001 i ISO 14001 com a platges de qualitat i gestió mediambiental. Torrevella es confirma com a símbol de prestigi i qualitat.Descargar original (128 KB) (1000 x 658)
Página generada por última vez: 23-12-2010 (11:24)
Código XHTML validado CSS validado
© 2014 AYUNTAMIENTO DE TORREVIEJA
Inicio | Contactar | Aviso Legal