III Cicle de teatre familiar 2022/2023

Teatre Per a Tothom
6 de novembre de 2022 | 18:30h
Tipo de evento
teatre
Campaña
Teatro para todos
Duración

60 minuts

Precio

5 €

Aforo

316 butacas

L'Institut Municipal de Cultura "Joaquín Chapaprieta" presenta la 3a entrega del cicle familiar "teatre per a Tots", amb una sèrie d'espectacles teatrals de totes les categories, de gran qualitat ja que són obres premiades als millors festivals de teatre nacionals, i orientades a educar en valors els petits de la casa, ja no tan petits també!

Tots els espectacles són diumenge, a les 18:30 h. al Centre Cultural Verge del Carme, per tan sols 5 € a www.entradasatualcance.com oa taquilla del centre des de 2 hores abans de cada esdeveniment.

Els espectacles que portem aquesta vegada són:

- Momo, el 18 de setembre. (Edat recomanada +7)

En un abandonat amfiteatre als afores d'una ciutat hi viu una nena anomenada Momo. Té algun do especial, com aconseguir que les persones estiguin millor només amb estar al seu costat; Momo té una gran capacitat per escoltar-les. Té un bon nombre d´amics, els dos més estimats són Beppo i Gigi. Un dia els éssers grisos apareixen a la seva vida ia la de tots els habitants de la ciutat, provocant importants canvis.

- Cocorico, 16 doctubre. (+4).

"Cocorilo" és un espectacle de titelles basat en el llibre del mateix títol, el qual, al seu torn, està basat en un conte tradicional birmà que tracta sobre la necessitat d'escoltar els bons consells, de com és d'important complir les promeses i de la dificultat que suposa aprendre a compartir.

- Il·lúsia, 6 de novembre. (+5).

Il·lúsia és una història d'amor, supervivència i esperança plena d'humor i de tendresa que barreja titelles i personatges de carn i ossos, i que ens trasllada a aquest lloc de la nostra ment on deia JM Barrie, autor de Peter Pan, que s'alçaven, com en un somni, les illes de Mai Mai, que no són altra cosa que les illes de la fantasia. «A aquestes màgiques terres arriben sempre els nens amb les barquetes quan juguen. També nosaltres hi hem estat: encara podem sentir el soroll de l'onatge, encara que ja no desembarcarem mai».

- Cris, Petita Valent. 18 de desembre (+7).

CRISTINA és una nena valenta que lluita per ser qui és i ser allò que sent. Una nena que en néixer els metges van pensar que era un nen i li van assignar un sexe masculí. I així, així, tothom des d'aquell moment va pensar que era un home, però en realitat era una nena. Una valenta i gran nena.

- Xinxulina. 15 de gener. (+4).

L'emperador de la Xina vivia en un bell palau fet tot de la porcellana més fina i fràgil del món, amb bells jardins i les flors més exquisides i perfumades de l'orbe. També tenia una filla molt alegre i plena de vida anomenada Chinchulina. Ella era una nena una mica tímida, però així que escoltava música perdia la seva timidesa i es posava a ballar per tot el palau. La seva alegria era tan contagiosa que fins i tot el seu pare, l'emperador, s'hi posava a ballar. Un dia la tristesa es va apoderar del cor de Chinchulina. Només el cant d'un ocell anomenat Rossinyol Blau podria tornar l'alegria al seu cor. L'emperador de la Xina, que mai no havia sortit del seu bell palau, va decidir trencar amb la tradició i sortir a buscar aquest estrany ocell anomenat Rossinyol Blau. En la seva recerca anirà descobrint els afanys, els esforços i els somnis dels humils pobladors del seu vast imperi.

- El Viatge d'Isabela, 12 de febrer (+3).

El Viaje de Isabella és una obra de titelles, amb música en directe, que compta amb molt d'humor i senzillesa una història d'amor i aventures a partir de la novel·la "L'espanyola anglesa" del genial Cervantes.

L'obra explica la història d'Isabela, dels seus esdevenirs i viatges, i del duel entre el veritable amor representat a Ricadero, el seu jove amant que demostra un amor incondicional i que recorre mig món a buscar-lo, en oposició a un altre pretendent els sentiments del qual no són tan nobles.

- Loop, 12 març (TP).

La vida és un cicle sense fi… Un ritme que torna una vegada i una altra, com un balanceig que no saps si està acabant o és que acaba de començar. Sempre ens van dir que naixem, creixem, ens reproduïm i morim, com una mena de ritu que es produeix una vegada i una altra, però… Com trenquem amb el nostre suposat destí? I si tinguessis l'oportunitat… Què canviaries i què tornaries a fer igual?

- Ànima, 23 d'abril (+3).

Ànima és un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l'any, cadascuna amb una essència pròpia que prendrà forma a través dels objectes i materials amb què s'anirà trobant la protagonista. Ànima és un espectacle per a la primera infància de petit format basat en el teatre d'objectes i el moviment. Els més petits gaudiran d´una proposta amb materials naturals, divertida i poètica, que parla del pas del temps.

- Hi ha una sirena al meu saló, 14 de maig (+4).

La Marina és una nena que no pot caminar. Però li encanta nedar. Des que va néixer, els seus pare la porta d'aquí cap allà. Preocupat perquè res no li passi. Al bany, a dormir, al parc… Fins que un dia la porta a la piscina.

Hi ha una sirena al meu saló no intenta fer pedagogia del feble utilitzant mecanismes per sensibilitzar i tocar la fibra d'aquells que tractem com a diferents, és a dir, a totes aquelles persones que Cenen una discapacitat. Pretén explicar l'aventura d'una nena, que, com tantes altres, utilitza les seves debilitats per convertir-les en fortaleses.

- Les Cotton, 18 de juny (+5).

Deixant enrere els perills del seu poble natal, la família Cotton es dirigeix a la ciutat a la recerca de noves oportunitats. Entre les teulades i els llums de la ciutat, entre les teles, els fils i les màquines de la fàbrica, la mare i les seves dues filles viuran noves aventures i perills desconeguts.

Inspirades en les lluites obreres de les dones a la indústria tèxtil de principis de segle neix "Las Cotton".

Requisitos

Serà d'OBLIGAT compliment

• L'ús de la butaca assignada pel personal de sala, i no està permès el desplaçament, llevat que el personal de sala ho autoritzi.

• Respectar la senyalització.

• Seguir en tot moment les indicacions del personal de sala.

• Tothom que accedeixi a la sala on tindrà lloc la funció ho ha de fer amb entrada sempre que l'esdeveniment així ho requereixi.

• Un cop començada la funció no es podrà accedir a l'auditori.