Celebrat al CDT la II trobada Solidari Empreses SICTED Torrevieja

16.06.2023
sicted

Avui al matí dijous, 8 de juny, s'ha reprès l'acció solidària prèvia a la pandèmia, on, en aquesta ocasió, les empreses SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística a Destinació) han recaptat nombrosos aliments no peribles a favor d'AMFA , economat social de Torrevella destinat a persones en situació de vulnerabilitat.

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, la regidora de Turisme i vicealcaldessa de l'Ajuntament, Rosario Martínez, i la presidenta d'AMFA Torrevella, Mari Carmen Mora, han assistit a aquesta III Trobada Solidari Empreses SICTED, en què han pogut compartir les experiències de tots els participants.

Primerament ha tingut lloc el Grup de Millora, l'objectiu del qual és generar iniciatives col·lectives per a la millora integral de la destinació. El model SICTED ofereix la possibilitat de crear grups de discussió i debat (grups de millora) en què participen els diferents agents implicats en l'activitat turística i en el model SICTED per a la identificació, proposta i posada en marxa de millores a la destinació.

Posteriorment, el Centre de Turisme (CdT) de Torrevella ha ofert una degustació d'arrossos a totes les empreses que participen al projecte SICTED, que està promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ( FEMP). El seu objectiu principal és assolir un nivell homogeni de qualitat dels serveis turístics, tant d'aquells pròpiament turístics com d'altres que, sense ser-ho, contribueixen a la formació de l'experiència turística de la destinació.

Torrevella es va adherir a aquest sistema l'any 2014, en què Turisme Comunitat Valenciana finança els serveis de formació, assessorament i avaluació que suposa la implantació del sistema esmentat, per la qual cosa no suposa cap cost per als serveis turístics; tot això mitjançant el conveni de col·laboració que manté l'administració autonòmica amb les Cambres de Comerç d'Alacant

Actualment a Torrevella hi ha 75 empreses distingides i 17 de noves han començat les formacions i assessoraments per al comitè de desembre.

És un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR), amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb Serveis turístics de fins a 37 oficis diferents, amb l'objectiu últim de millorar l'experiència i la satisfacció del turista.

El SICTE Destinos-SICTED és una metodologia que proporciona un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística. A les dues trobades solidàries que es van dur a terme previs a la pandèmia, es va fer entrega a Aliments Solidaris Torrevella i la segona trobada va servir per recaptar fons per a l'Associació Alzheimer de Familiars i Amics de Torrevella, i gràcies a una gran part de l'aportació d'Amic 24, es va poder donar una grua de trasllat a l'associació.