Moros i Cristians de Crevillent i comparses del Carnaval de Torrevella acompanyaran la Reina i Dames de la Sal a la Desfilada d'Estiu el proper diumenge, 13 d'agost

La desfilada començarà als voltants del Centre Cultural Verge del Carme, i recorrerà el carrer Ramon Gallud fins a la seva intersecció amb el carrer Patricio Pérez, a partir de les 20.30 hores
09.08.2023
desfile

La regidoria de Festes ha programat per a aquest diumenge, 13 d'agost a les 20.30 hores, una nova edició de la Desfilada d'Estiu que, habitualment se celebra a meitat d'agost suposant un gran atractiu per a visitants i torrevellins. Partirà des del Centre Cultural “Virgen del Carmen”, i recorrerà el carrer Ramon Gallud fins a la intersecció amb el carrer Patricio Pérez.

Les principals protagonistes de la desfilada seran la cort salinera 2022/2023 que saludaran tots els assistents des d'una carrossa. Lluint les seves millors gales estaran la Reina de la Sal, Maribel López i les dames, Minerva Sinnema i Lucyla Pérez. Les acompanyaran diverses comparses del Carnestoltes de Torrevella, declarat d'Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana. Amb tot el colorit i les seves espectaculars coreografies desfilaran les comparses, “QK”, “Desafío”, “Osadía”, “No ni ná”, “Aquí hay tomate”, i els Reis del Carnaval 2023 amb la comparsa “Soul Dance”, Sara Fernández (reina major), Edurne Vera (reina infantil) i Óscar Torregrosa (rei del carnaval).

Es comptarà amb una representació d´una de les festes més arrelades a la província d´Alacant, com són els moros i cristians, amb presència de festers que tenen grans llaços d´amistat amb Torrevella com és l´Associació de Moros i Cristians “San Francisco de Asís ” de Crevillent, festes declarades d'Interès Turístic Nacional. Ells seran els encarregats d'obrir la desfilada amb dues files mores, acompanyats de bandes de música i una representació de la Foguera “Molins del Calvari” de Torrevella.

Darrere seu, serà el torn de les comparses del carnestoltes que participen, antecedint a dos espectacles. Un d'ells de temàtica marinera, fent un homenatge als orígens de Torrevella, seguit d'un espectacle de confetis i serpentines. La Cort Salinera 2022/2023 tancarà aquesta desfilada d'estiu que sortirà des dels voltants del Centre Cultural “Virgen del Carmen” i que recorrerà el carrer Ramon Gallud fins a la seva intersecció amb el carrer Patricio Pérez. El mateix comptarà amb una reserva d'espai per a persones amb mobilitat reduïda situada al costat de l'Hotel Fontana.