Del 16 al 24 de setembre es disputarà el XI Open Internacional de Bowling “Ciutat de Torrevella” 2023

Fins ara, la llista de participants inclou, a més d'espanyols, divuit nacionalitats, cinc més que el 2022: Argentina, Bèlgica, Bulgària, Eslovàquia, EUA, Estònia, Finlàndia, França, Holanda, Itàlia, Malta, Noruega, Portugal, Regne Unit, Romania, Suècia, Suïssa i Veneçuela
05.09.2023
Cartel_Bowling_2023_Torrevieja
La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Torrevella, Diana Box Alonso, informa que l'Open Internacional de Bowling Ciutat de Torrevella, molt popular entre les creixents masses de jugadors nacionals i internacionals, se celebrarà per onzè any consecutiu a Ozone Bowling Torrevella, entre el 16 i el 24 de setembre. Aquest any és el torneig més internacional que se celebra a Espanya i alhora un torneig oficial de l'European Bowling Tour anual. Simultàniament, a la mateixa bolera, també es durà a terme un altre torneig per a jugadors majors de 50 anys, el III Torrevella Senior Open.

La fase de classificació de l'Open Ciutat de Torrevella finalitzarà el dissabte 23 de setembre. El format és de sis partides, disputades a l'estil americà, és a dir, alternant entre dues pistes. Participants poden reenganxar sense límit per millorar-ne el resultat. Les jugadores reben un handicap extra de 8 bitlles per partida.

La fase final entre els primers 32 classificats es durà a terme durant tot el diumenge 24 de setembre, culminant amb una fase d‟enfrontaments d‟una sola partida entre els vuit millors puntuadors/es. El jugador que al final tingui la puntuació total més alta rebrà un xec de 3.000 euros i un trofeu. Aquest any, el caixet total puja a 13.800 euros. Entre els darrers campions de l'Open Ciutat de Torrevella hi ha tres finlandesos, un espanyol, un noruec, un veneçolà i un belga.

A més de la categoria oberta, per als jugadors/es amb mitjanes de 190 o més, el torneig també té dues categories inferiors: Categoria B (mitjanes entre 189,99 i 170) i Categoria C (mitjanes per sota de 170). A més, ja per tercera vegada consecutiva, es disputarà el Torrevella Senior Open, un torneig separat però simultani de sis partides per a jugadors/es que hagin fet 50 anys. La fase final es jugarà divendres, 22 de setembre, al matí.

Durant el torneig, l'entrada a la pista de bitlles serà gratuïta en tot moment. Els dos darrers dies de classificació, divendres i dissabte, així com totes les finals es retransmetran en directe a YouTube. Ozone Bowling Torrevieja també disposa d'un servei de puntuació en línia. Els enllaços corresponents es poden trobar al perfil Facebook dels organitzadors, Club Euro Bowling Torrevieja (@eurobowlingtorrevieja), ia bowl4u.com/eventos.

Més del 70% de les inscripcions als dos tornejos prové de fora d'Espanya, sent una estada típica en un hotel o apartament turístic entre quatre i sis nits. De moment, la llista de participants inclou, a més d'espanyols, divuit nacionalitats, cinc més que el 2022: Argentina, Bèlgica, Bulgària, Eslovàquia, Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Holanda, Itàlia, Malta, Noruega, Portugal, Regne Unit, Romania, Suècia, Suïssa i Veneçuela. En conseqüència, el torneig aporta un valor turístic considerable a Torrevella.