Gran afluència de públic a la inauguració del nou parc de La Siesta

Aquest parc, amb una superfície de 44.000 metres quadrats i una inversió total de gairebé 5 milions d'euros, ha esdevingut el més complet de la ciutat de Torrevella, generant una gran zona multiesport
18.03.2024
Parque_La_Siesta_Torrevieja_2024
El Parc La Siesta acull un gran Pump Track de 4.000 m2 per a monopatins i bicicletes BMX, molt demandat pels més joves, amb tres zones ben diferenciades: Pump Track Avançat, Nivell Mitjà i Infantil Totes les instal·lacions estan envoltades de 300 unitats d'arbrat, dos altiplans de vegetació grimpant entre ella la buguenvíl·lea, més de 2.000 m2 de zona amb sembra alimentada per aspersors i 2.500 m2 de zones verdes amb plantacions de més de 20.000 plantes aromàtiques i arbustives Per a la seva cura i manteniment l'Ajuntament ha posat a disposició del parc set treballadors municipals de l'equip verd i quatre conserges, que ahir van prendre possessió dels càrrecs, adscrits a l'àrea d'Esports, que seran els responsables de la gestió del parc

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, amb la regidora de Parcs i Jardins, Concha Sala, i gran part dels regidors de l'equip de Govern del Partit Popular, ha inaugurat avui al matí el Parc La Siesta, a qui han assistit centenars de veïns de la zona i de tota Torrevella, especialment residents internacionals i famílies amb els seus nens i nenes.

A la inauguració hi han assistit nombrosos esportistes de clubs de diferents disciplines de Torrevella, que han pogut gaudir de les nombroses instal·lacions esportives existents al parc.

Aquest parc municipal (situat entre els carrers Henri Matisse, Ravel i Guridi), s'ha convertit en un dels més importants i complets de la ciutat de Torrevella, ja que compta amb una superfície total de 44.000 metres quadrats, amb una inversió de gairebé 5 milions d'euros i que ha generat una gran zona multiesport per gaudir dels ciutadans. Cal destacar que tot aquest gran parc municipal va tancat perimetralment, amb horari d'obertura al matí i tancament a la nit. Per tenir-ne cura i mantenir l'Ajuntament ha posat a disposició del parc set treballadors de l'equip verd municipal i quatre conserges, que ahir van prendre possessió dels seus càrrecs, adscrits a l'àrea d'Esports, que seran els responsables de la gestió del parc.

El Parc de la Siesta és una de les zones verdes més grans del nucli urbà de Torrevella, només superada per la superfície del Parc Aromàtic a Torreblanca, molt més discret en la seva oferta d'instal·lacions. Disposa de dues entrades principals, des del carrer Granados i el carrer Henri Matisse, donant pas al camí central que destaca, a la part central, per la presència d'una font seca de 10 raigs d'aigua, amb il·luminació incorporada.

Es tracta d'un parc polivalent, amb diverses àrees per a espais esportius com són 3 pistes de pàdel, 1 pista de bàsquet, 2 pistes de futbol 3, 1 pista d'hoquei on es poden fer classes de patinatge i una pista multiesport. A causa de la gran demanda de jugadors de petanca, s'han ampliat el nombre d'aquestes instal·lacions fins a un total de 10 pistes. Una zona completa d'elements biosaludables i d'exercici físic per a diferents edats, com ara la calistènia, un amfiteatre que compta amb quadre elèctric per poder programar qualsevol esdeveniment lúdic i cultural.

A més, disposa d´una plaça central de més de 1.000 m2 des d´on es pot visualitzar la totalitat del parc. Més de 400 m2 de zones dedicades a jocs infantils per a diferents edats entre les quals destaca un petit rocòdrom per a nens i 3 zones de pícnic on poder passar un dia complet en família. Compte amb un kiosko/bar, que sortirà en breu a licitació i en les properes setmanes entrarà en servei, així com 2 casetes de neteja adaptat a persones amb discapacitat, ubicades als voltants de les pistes de petanca i del Pumptrack. Més de 700 m2 de zona destinada als gossos, amb nombrosos elements d'Agility per a esbarjo, disciplina i exercici, tant per a gossos grans com per als més petits.

I per últim, el ja famós Pumptrack de més de 4.000 m2 totalment asfaltats i que disposa de 3 nivells dús, professional, nivell mitjà i infantil, sent el pump track asfaltat més gran dEspanya.

Totes aquestes instal·lacions estan envoltades de més de 300 unitats d'arbrat, dos altiplans de vegetació grimpant entre ella la buguenvíl·lea, més de 2.000 m2 de zona amb sembra i alimentada per aspersors, gairebé 2.500 m2 de zones verdes amb plantacions de més de 20.000 plantes aromàtica i arbustives.

MILLORA DE LA CONNECTIVITAT I TRÀNSIT DE LA ZONA

Per millorar la connectivitat i el trànsit de la zona, s'ha disposat de l'ampliació del carrer Ravel, amb tots els serveis d'aigua, clavegueram i telecomunicacions, així com l'increment de places d'aparcament. A més, s'ha disposat de l'ampliació del carril bici que uneix el parc de María Luisa al Carrer Granados amb el ja existent a la carretera CV-905, afavorint el ús tan important de la bicicleta.

RESERVES PER JUGAR A LES PISTES DE PÀDEL

Les reserves de pistes de pàdel per jugar al parc s'han de realitzar a través de l'app de la Regidoria d'Esports (torreviejasportcity), essent el pagament a la consergeria del parc de La Siesta. Pagament amb targeta o mòbil. Màxim 3 reserves. (Preus per hora: 6 euros sense llum i 10 euros amb llum).