Presentades 847 sol·licituds per objectar els ajuts destinats a la tercera edat

Cada beneficiari de les ajudes podrà cobrar un màxim de 400 euros, comptant lAjuntament amb una partida pressupostària destinada a tal fi de 534.092,50 euros
09.04.2024
paguicas 2024
L'Ajuntament ha habilitat durant el termini de presentació un servei especial per a les persones que les haguessin de sol·licitar i obtenir tota la informació i documentació a la Casa de la Tercera Edat de Sant Pasqual, núm. 117, de dilluns a divendres, fins a l'últim dia de termini .

La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Torrevella, Inmaculada Montesinos, informa que un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds per optar als ajuts destinats a la Tercera Edat (Ajuts de pagament únic a col·lectiu vulnerable per l'edat i amb escassos recursos econòmics ), han estat 847 persones les que ho han sol·licitat. Cada beneficiari de les ajudes podrà cobrar un màxim de 400 euros, comptant una partida pressupostària que puja a 534.092,50 euros. A partir d'ara, els tècnics municipals han de revisar totes les sol·licituds presentades per comprovar que compleixen tots els requisits necessaris per obtenir-la.

Aquesta convocatòria municipal té per objecte la concessió d'un ajut a la gent gran i pensionistes amb rendes no superiors a l'1,5 de l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM), per cobrir la pèrdua de poder adquisitiu, així com generar més qualitat de vida d'aquest col·lectiu i completar la política municipal d'atenció al col·lectiu de la Tercera Edat.

REQUISITS PER OBTENIR AQUEST AJUDA MUNICIPAL

  • Ser perceptor/a d'una pensió per jubilació o viduïtat o orfandat, i major de 60 anys en el moment de presentació de la sol·licitud; o ser major de 60 anys, i estar separat/ada o divorciat/da legalment percebent una pensió de caràcter compensatori, mancant per tant d'altres ingressos propis.
  • Figurar al Padró Municipal d'Habitants i estar-hi inscrit un mínim de 2 anys ininterromputs immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No percebre el/la sol·licitant ingressos econòmics superiors a 1,5 vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples vigent l'any 2023 (en 14 mensualitats). A més dels ingressos procedents de la pensió, s'han de comptabilitzar els altres ingressos procedents de la feina, d'interessos dels capitals mobiliaris o assimilats que siguin compatibles amb la percepció d'una pensió. Això no obstant, si les rendes o ingressos no són superiors a 1,5 vegades l'IPREM (en 14 mensualitats) i es conviu amb familiars, únicament es complirà el requisit quan la suma de les rendes o ingressos anuals de tots els membres de la unitat econòmica de convivència siguin inferiors a aquesta quantia. S'entén per unitat econòmica de convivència quan el sol·licitant conviu amb altres persones unides per matrimoni o per llaços de parentiu de consanguinitat o adopció fins al segon grau, és a dir, pares, avis, fills, néts i germans del/de la sol·licitant.
  • Disposar com a màxim dun habitatge habitual i una plaça de garatge o local. Es computaran tant els béns immobles urbans o rústics que es disposin en ple domini com els que es disposin en usdefruit o nua propietat.
  • Trobar-se al corrent de les obligacions amb l'AEAT, Seguretat Social, així com amb les obligacions fiscals d'aquest Ajuntament.
  • No ésser deutor per resolució de procedència de reintegrament de subvencions. Només es concedirà a un sol·licitant dins de cada única econòmica de convivència.