La JGL aprova l'informe de valoració del solar on s'ubica l'actual estació d'autobusos de Torrevieja

26.04.2024
Estacion_autobuses_Torrevieja
La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat avui al matí l'informe refós de valoració del solar en què s'ubica l'actual estació d'autobusos de Torrevella (modificació puntual 110 del Pla General d'Ordenació Urbana -PGOU-), presentat per la mercantil TÈCNICS EN TAXACIÓ SA, dins de l'Acord Marc, Lot 18 (Lot de valoracions urbanístiques i Lot de Taxació).

L'informe incorpora el valor d'adquisició del solar que ocupa l'estació d'autobusos, que compta amb una superfície de 2.253 metres quadrats, i l'import estimat de la valoració és de 4.588.207 euros.

Tot s'emmarca dins una modificació del PGOU que l'Ajuntament de Torrevella està impulsant i que té per objecte modificar la qualificació de la parcel·la delimitada pels carrers Antonio Machado, Patricio Zammit, Vicente Blasco Ibáñez i carrer del Mar. Aquesta parcel·la està qualificada per el PGOU com a equipament privat de sistema general de transport.

La necessitat de tramitar la modificació per part de l'Ajuntament està motivada per la futura demolició de l'Estació d'Autobusos pel trasllat a un altre lloc més idoni. Aquesta operació donarà com a resultat una parcel·la que, per la ubicació i la necessitat de dotar la trama urbana d'una zona d'esbarjo, requereix una modificació de la qualificació urbanística a zona verda.

A més, cal destacar que, a l'anteriorment exposat, s'hi afegeix l'enorme volum de trànsit de vianants que presenta la zona per la proximitat d'equipaments com els jutjats, la caserna de la Guàrdia Civil, locals d'hostaleria i Mercadona. Un barri de Torrevella que compta a més amb una alta densitat d'edificis, cosa que fa necessari augmentar els espais verds adjacents a l'eix que conforma l'Avinguda de les Havaneres.