Es va celebrar dijous 2 de maig al Reial Club Nàutic Torrevella la jornada informativa i de presa de contacte d'actors potencialment interessats en la Transició Energètica i el desenvolupament de comunitats energètiques locals.

A la Sala de Juntes del Reial Club Nàutic Torrevella va tenir lloc el passat dijous 2 de maig la primera reunió informativa sobre transició enegètica i comunitats energètiques locals a Torrevella, projecte impulsat des de l'Ajuntament de Torrevella per la Regidoria d'Innovació que dirigeix Ricardo Recuero.
07.05.2024
Desarrollo de la jornada 2 de mayo

Paula Sánchez, de la consultora Smart To People, es va dirigir a un públic divers, entre els quals hi havia ciutadans, professionals del sector de la construcció, representants de PIMES i altres col·lectius potencialment interessats en la transició energètica.

Prèviament va tenir lloc al Reial Club Nàutic un esmorzar de treball per facilitar una primera presa de contacte entre agents institucionals, econòmics i socials amb potencial interès en el procés de transició energètica cap a l'autoconsum procedent de fonts renovables, en particular l'energia solar fotovoltaica. Entre ells l'empresa local Solar Model -ubicada al Parc Empresarial Casagrande-, la parròquia Sagrat Cor de Jesús -compta amb cobertes amb notable potencial per a la generació fotovoltaica- i el Grup EnerCoop, un referent nacional al sector del cooperativisme elèctric.

La jornada va satisfer els seus protagonistes, que van convenir que va resultar de gran interès i molt productiva com a punt de partida en el llarg camí que resta per fer realitat l'enorme potencial de milers de cobertes a Torrevella en la producció d'energia solar fotovoltaica, de manera que suposarà de millora del medi ambient, estalvi en la factura de les famílies i millora de la competitivitat de negocis i empreses.

Properament l'equip municipal implicat, la consultora Smart To People i empreses i tècnics que han decidit col·laborar amb el projecte tindran l'oportunitat de reunir-se amb els administradors de finques locals per analitzar detalladament la problemàtica de l'ús de cobertes en blocs d'habitatges i possibles solucions per al llançament de l'autoconsum.

Cap a mes s'espera que la tecnològica UrbanImpactE presenti el Mapa Solar de Torrevella, una visió detallada del potencial de generació d'energia fotovoltaica a cadascun dels edificis del municipi.

El projecte municipal ha rebut una subvenció de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica dins la convocatòria de 2023 per al finançament dactuacions dimplementació i promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de lAgenda 2030, en làmbit local.