La Junta de Govern Local aprova l'adjudicació de la redacció del projecte d'obres per a la terminació del Dique de Levante

07.05.2024
dique de levante
El Projecte inclourà una proposta de mirador com a element de remat del dic al seu extrem sud-est, que permeti contemplar d'una manera segura, atractiva i lliure d'obstacles les vistes d'aquesta zona davant del mar, així com la creació d'un espai d'estada i esbarjo

Divendres passat, 3 de maig, la Junta de Govern Local (JGL) va aprovar l'adjudicació de la redacció del projecte d'obres per a la terminació del Dic de Ponent, mitjançant tramitació anticipada de la despesa, contracte basat en l'Acord Marc, Lot 7.

La redacció del projecte ha estat adjudicada a la mercantil CAYETANO BERNABÉ ENGINYER I ASSOCIATS, SL, JORGE JUAN BERNABÉ BROTONS i SALVADOR MORENO ZAMBUDIO, UTE, per un import d'adjudicació de 59.711,58 euros (IVA inclòs). El termini dexecució del contracte serà de 60 dies, comptadors des de la data de notificació de lacord dadjudicació per lòrgan de contractació.

El Dic de Ponent constitueix un element d'alt interès urbà, ja que, d'una banda, amplia l'espai públic per als ciutadans i, de l'altra, és un recurs turístic de primer nivell tal com ho és el Dic de Llevant. Així mateix, el seu enllaç amb l'Avinguda Desiderio Rodríguez i l'Avinguda de Pinoso representa un nus essencial per a la circulació de la ciutat.

Després de diverses reunions de treball de l'alcalde de Torrevella amb els responsables de l'empresa pública ACUAMED, SA, es va acordar per ambdues parts que, tenint en compte que no s'agilitzaven i s'estaven eternitzant els tràmits per dur a terme aquests projectes, i davant la preocupació que li trasllada la ciutadania per tant retard, seria el mateix Ajuntament de Torrevella el que assumiria la redacció del projecte de finalització del passeig del Dique de Poniente. Per tot això, una vegada sigui redactat el projecte per l'empresa adjudicatària, es lliurarà a ACUAMED perquè executin les obres de finalització.

PROGRAMA DE NECESSITATS EN UNA SUPERFÍCIE DE 7.240 M2

A l'àmbit d'actuació, en una superfície aproximada de 7.240 m2, les obres d'execució del passeig estan inacabades, per la qual cosa es pretén completar la urbanització i reposar les infraestructures degradades que necessitin la seva reposició i adaptació a les condicions establertes per la legislació vigent. Tot això amb l'objectiu de solucionar els problemes que es generen a la zona, millorant la qualitat de vida i els serveis dels veïns.

S'establiran unitats que millorin les condicions de seguretat dels usuaris, la durabilitat dels materials utilitzats, l'eficiència en el manteniment i l'eficiència energètica de les unitats d'obra, prestant especial interès als elements de mobiliari que cal col·locar: enllumenat, pèrgoles, papereres, fonts, i altres elements de la urbanització per substituir-los.

Finalment, es farà una proposta de mirador com a element de remat del Dic de Ponent al seu extrem sud-est, que permeti contemplar d'una manera segura, atractiva i lliure d'obstacles les vistes d'aquesta zona davant del mar, així com la creació d'un espai d'estada i esbarjo. A més, es resoldrà la connexió amb rotonda a Avenida Desiderio Rodríguez i Avenida Doctor Gregorio Marañón.