Torrevella competeix per guanyar "el repte del reciclatge" d'Ecoembes

09.05.2024
ecoembes
Els propers 22, 23 i 24 de maig l'equip del Repte del Reciclatge visitarà la Torrevella. Una iniciativa en què, a més d'Ecoembes, hi participen la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i el Consorci Vega Baixa Sostenible de la província d'Alacant

Els propers 22, 23 i 24 de maig Torrevella rebrà l'equip del Repte del Reciclatge. Dimecres, 22 de maig, l'equip s'instal·larà al mercat setmanal de La Mata (a l'Avinguda dels Danesos); el dijous 23 ho farà al passeig marítim de Juan Aparicio, i el divendres 24 estarà al mercat ambulant setmanal de Torrevella (a Avinguda Delfina Viudes).

Accions a peu de carrer i xerrades

Durant les tres jornades a Torrevella l'equip d'El Reto interactuarà amb la població amb l'objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. A més, part de l'equip recorrerà els principals carrers i comerços de la localitat per informar-los sobre la campanya.

La campanya es completa amb xerrades informatives que es faran a l'Institut d'Educació Secundària Torrevigía.

La campanya del Reto inclou un premi de 6.000 euros per a la localitat guanyadora. En cas que Torrevella s'alci amb el guardó, l'import anirà destinat a les ONGS ALPE i APANEE.

Conscienciació del 15 d'abril al 24 de maig

La campanya, que va començar el 15 d'abril a Almoradí, recorrerà al llarg de mes i mig els 27 pobles del Baix Segura: Bigastre, Cox, Dolors, Redován, Catral, Sant Fulgenci, Albatera, Guardamar del Segura, Rojals, Callosa de Segura, Almoradí, Pilar de la Foradada, Oriola, Torrevella, Daya Vella, Daya Nova, Benferri, Granja de Rocamora, Benijófar, Aljorfa, Sant Isidre, Formentera del Segura, Rafal, Los Montesinos, Benejúzar i San Miguel de Salinas.

La campanya

“El Repte del Reciclatge” té com a objectiu desmitificar els bulls al voltant del reciclatge i sensibilitzar la població de la seva importància per a la cura del medi ambient i del planeta. Un equip d'animació i formació s'aproximarà als ciutadans per compartir amb ells el compromís de separar i reciclar correctament les llaunes, brics i envasos de plàstic al contenidor groc, així com el paper i el cartró, al contenidor blau. Ho faran mitjançant activitats lúdiques i educació ambiental, així com xerrades informatives i de sensibilització en centres educatius per a diversos col·lectius veïnals, seleccionats prèviament.

L'acció es planteja com una competició entre municipis que formen part del Consorci Vega Baixa Sostenible per incrementar l'ús del contenidor groc, almenys en un 10% de mitjana, durant els dos mesos posteriors al període de campanya, en comparació amb les dades del mateix període de l'any 2023

La campanya persegueix la interacció cara a cara amb el ciutadà i totes les accions es dirigeixen a les organitzacions, les tradicions i la cultura de l'àmbit geogràfic sobre el qual s'actua. Es tracta que les mateixes institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d'ensenyament de cada localitat siguin partícips i impulsores de la iniciativa. Les seves accions in situ permetran arribar al màxim nombre possible de veïns i llars per tal de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per augmentar la separació correcta dels residus i fer-ne possible el reciclatge posterior.