El Teatre Municipal acull el tancament del Carnaval amb el Concurs Nacional de Comparses i Xirigots "Ciutat de Torrevella"

Cinc agrupacions, procedents de diferents províncies d'Espanya, competiran pel premi Loles Vilella a la millor actuació
09.02.2024
carnaval

Les taules del Teatre Municipal acolliran aquest diumenge, 11 de febrer, a les 18.00 hores, l'últim dels actes dels carnavals 2024, el Concurs Nacional de Comparses i Xirigotes Ciutat de Torrevella.

En aquesta edició, cinc agrupacions vingudes de diferents províncies d'Espanya donaran el millor de la seva actuació per aconseguir els premis que atorga l'Associació Cultural Carnaval de Torrevella. Un teatre ple fins a la bandera, atès que les invitacions es van esgotar al cap de dos dies de la posada a disposició del públic, vibrarà amb el so dels cuplets, pasdobles i el millor ritme, amb lletres plenes de sàtira i crítica.

El gran espectacle del Concurs de Chirigotas començarà amb l'actuació de la chirigota “Los Gobanilla” originaris de la ciutat de Villena. Una agrupació que ens portarà un repertori de diverses peces on, mitjançant la música i la lletra, parlaran dels temes més actuals i amb la millor de les posades en escena.

Darrere seu, serà el torn de la grinyola “Los Robison”, procedents de la veïna Cartagena. Amb un ampli palmarès, els cartageners ens portaran una increïble posada en escena però, sobretot, una lletra carregada de missatges al so dels ritmes més gaditans.

Els components de “La chirigota del Jallullo”, també de la veïna Regió de Múrcia, més concretament de Totana, tornen també a les taules del Teatre Municipal per donar el millor de les seves interpretacions, amb una música i lletres de creació pròpies.

La “Chirigota del Soto” de la ciutat d'Albox (Almeria), arriba amb un increïble repertori de partitures, també de creació pròpia, en què no deixaran ningú indiferent. Comptaran també amb l'estrena del seu “tipus” perquè juntament amb la millor de les seves interpretacions, fer sentir el públic torrevellenc, com si al Teatre Falla es trobessin.

Com a colofó a aquesta increïble mostra d'art al més pur estil del carnaval gadità, tanquen la vetllada la xirigota torrevellenca “Los Sangochaos”, que participaran també per aconseguir enamorar el públic de Torrevella, com sempre amb les lletres carregades de la millor de les crítiques , sempre al ritme de la caixa i els diferents instruments. Una vetllada que farà les delícies de tots els amants de les chirigotas i on es lliuraran els premis i anhelat reconeixement “Loles Vilella”.