Aprovada a JGL la licitació de les obres de repavimentació i reparació del Dic de Llevant

En aquesta ocasió la licitació es realitzarà mitjançant procediment de contractació en obert, subjecte a regulació harmonitzada
03.05.2024
Paseo-Dique-Levante-Torrevieja
El pressupost base de licitació de les obres és de 8.463.183,22 euros, sent el termini d'execució de 9 mesos, i contempla una actuació al llarg de 1.247 metres lineals del passeig voladís

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Torrevella ha aprovat avui l'expedient de contractació de les obres de repavimentació i reparació del Dic de Llevant. En aquesta ocasió la licitació es farà mitjançant procediment de contractació en obert, subjecte a regulació harmonitzada. Es tracta d'una obra important, que compta amb una part finançada amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, de la Unió Europea (NextGenerationEU).

El pressupost base de licitació de les obres de reparació integral del Dic de Llevant ascendeix a 8.463.183,22 euros (IVA inclòs), sent el termini d'execució de 9 mesos, comptadors des de la data de la signatura de l'Acta de Replanteig de les obres.

El nou procés de licitació es produeix després d'haver detectat un error en la valoració tècnica d'una de les ofertes presentades i que feia inviable continuar amb el procediment que s'estava instruint via Acuerdo Marco. Mitjançant l'obertura del nou termini de licitació s'obre un període de 35 dies naturals comptadors des de l'enviament de l'anunci de licitació al Diari Oficial de la Unió Europea (DOVE).

El projecte es planteja a partir d'un estudi d'accessibilitat, justificant així el compliment de la normativa dels elements que compondran la repavimentació i reparació del Dic de Llevant, de manera que pugui ser utilitzat per tota la ciutadania, per garantir la igualtat de oportunitats de tots els ciutadans i la seva participació activa a la societat.

Les obres transcorreran al llarg de 1.247 metres lineals i per a l'elecció de tots els condicionants que intervenen en la composició de la reparació, es van realitzar diversos estudis per tal de buscar un projecte el més congruent possible a les necessitats actuals, donant lloc a les solucions següents:

➢ PAVIMENTS

Es decideix la retirada de tot l'empedrat i les fustes existents. S'opta

per col·locar un paviment continu de fusta tecnològica, en tons

clars.

➢ BARANES

Es decideix utilitzar acer inoxidable com a material per a les baranes

noves a instal·lar.

➢ COMPOSICIÓ DE L'ESPAI

La solució consistent en la substitució del botaoles per un banc amb acabat de formigó d'altes prestacions amb acabat polit mecanitzat, acabat brillant i sense porus similar a la textura polida de la pedra de granit o marbre, d'esquena al mar, és a dir continuant amb la filosofia actual del passeig, amb excepció d'obrir en diferents trams, espais lliures amb barana oberts cap al mar.

➢ TRACTAMENT DEL MUR DEL DIQUE

Es decideix realitzar un regalim intens eliminant restes de pintures, realitzant

una fixació química incolora posterior, que alhora protegeixi amb un tractament antigrafit.

Finalment, cal destacar que el projecte de repavimentació i reparació del Dic de Llevant contempla la connexió amb l'actuació del port a través d'una plataforma elevada que enllaçarà el mateix dic amb la zona d'oci, així com la renovació de l'enllumenat públic existent a el vial paral·lel per augmentar, encara més, el valor d'una de les infraestructures més representatives de la ciutat de Torrevella, com és el Dique de Levante.