Ponència sobre la Llacuna Rosa a 47 congrés mundial de la hidrologia mèdica i climatologia

Climat, mineral water and peloid of the Pink Lagoon of Torrevella (Alacant-Spain) and its potential use in thalassotherapy
23.05.2024
47 CONGRESO MUNDIAL ISMH 23_25 MAYO 2024 TECHIRGHIOL RUMANIA)
47 Congrés Mundial de la Societat Internacional d'Hidrologia Mèdica i Climatologia (ISMH, Techirghiol (Romania)

El dijous 23 de maig el doctor Jose Manuel Carbajo dedicarà la seva ponència al 47è Congrés Mundial de la Societat Internacional d'Hidrologia Mèdica i Climatologia (ISMH), que se celebrarà entre els dies 23 a 25 de maig al tema Clima, aigua mineral i peloide de la Llacuna Rosa de Torrevella (Alacant-Espanya) i el seu ús potencial en talassoteràpia. La ponència és part de la jornada científica Hidrologia Mèdica a Espanya, una de les que conformen el 47è congrés de la ISMH.

El doctor Carvajo va col·laborar amb el Grup de Recerca de la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense en l'elaboració el 2021 d'un treball sobre usos terapèutics de la salmorra i els peloides de la Llacuna Rosa de Torrevella. L'informe estableix que la salmorra de La Llacuna Rosa de Torrevella posseeix propietats cosmètiques i dermatològiques susceptibles de ser aprofitades, bé com a factor talasohídric en un centre de Talassoteràpia, bé com a matèria primera per a l'elaboració de cosmètics i preparats dermatològics. Així mateix, afirmava que el possible peloide o llim salí podria tenir excel·lents propietats cosmètiques i dermatològiques i que, des del punt de vista de la termoteràpia, tindria utilitat terapèutica en el tractament de malalties de l'aparell locomotor i en dermatologia.

El ponent es proposa publicar properament un article sobre el mateix tema a una revista d'impacte, circumstància que aquest portal intentarà recollir.