Aquest dijous, 2 de maig, a les 10:30 hores, reunió informativa sobre el projecte de Comunitat Energètica Local al Reial Club Nàutic Torrevella

El projecte de l'Ajuntament de Torrevella impulsa la transició energètica promovent la creació d'una comunitat energètica local, a la disposició de la qual posarà les cobertes d'edificis i infraestructures municipals que resultin més adequades
30.04.2024
Aviso-reunión-comunidad-energetica-torrevieja
L'Ajuntament de Torrevella durà a terme una anàlisi exhaustiva del potencial d'energia solar a tots els edificis de la ciutat de la mà de l'empresa tecnològica valenciana ImpactE, i llançarà el projecte de Comunitat Energètica Local juntament amb la també valenciana consultora Smart To People.

La trobada tindrà lloc a les 10.30 hores d'aquest proper dijous, 2 de maig, a la Sala de Juntes del Reial Club Nàutic Torrevella. L'entrada és lliure i gratuïta, sense cap límit que l'aforament del local. En finalitzar la reunió els participants podran departir informalment compartint un cafè als salons del RCNT.

Aquesta primera reunió informativa és de caràcter general i adreçada a ciutadans, PIMES i col·lectius potencialment interessats en la transició energètica, incloent administradors de finques, promotors immobiliaris, associacions o entitats representatives de dones, gent gran i joves i ciutadans en general. Es tractarà sobre autoconsum individual i col·lectiu i sobre comunitats energètiques locals, instrument dissenyat per la legislació europea i espanyola per fomentar l'autoconsum.

El treball d'ImpactE brindarà una visió detallada del potencial de generació d'energia fotovoltaica a cadascun dels edificis del municipi. Amb aquesta informació els propietaris o usuaris d'immobles podran adoptar amb millor fonament la decisió de participar en la transició energètica cap a un model basat en fonts renovables -energia fotovoltaica- i l'autoconsum energètic, passant de ser simple consumidor passiu a prosumidor -productor i consumidor - de la pròpia energia.

El projecte proposa impulsar la transició energètica promovent la creació d'almenys una comunitat energètica local, a la disposició de la qual posarà les cobertes d'edificis i infraestructures municipals que resultin més adequades.

L'extensió del nou model suposarà per als particulars que hi participin, una reducció a la factura de la llum. Els negocis i les empreses incrementaran la seva competitivitat i milloraran els seus comptes. Tothom contribuirà a reduir l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle.

El projecte ha rebut una subvenció de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica dins de la convocatòria del 2023 per al finançament d'actuacions d'implementació i promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, a l'àmbit local.