La ciutat de Torrevella

Apunts sobre Economia i Història

Torrevella és una destinació de la Comunitat Valenciana localitzada al litoral de la comarca del Baix Segura. Als seus orígens, va ser un poble lligat a la producció salinera, la pesca i la navegació; tot i això, a partir dels anys 60, s'inicia la gran transformació del municipi a causa del fenomen turístic i de l'activitat de la construcció. El model de creixement turístic es va basar en el vessant residencial, és a dir, en la construcció de nous assentaments ubicats a la franja litoral o, al nucli urbà preexistent, per a allotjament estacional com a segona residència.

Torrevella es troba situada en un paratge d'alt valor paisatgístic i ecològic a la vora del mar Mediterrani i al costat de les llacunes de La Mata i Torrevella . És la cinquena ciutat en nombre d'habitants de la Comunitat Valenciana i la tercera de la província d'Alacant.

El municipi s'ha especialitzat en el sector serveis, especialment en activitats associades al fenomen turístic, convertint-se en una destinació turística dominada per les segones residències el principal reclam de les quals ha estat “el sol i platja”, però amb el desafiament de posar en valor recursos naturals i culturals amb gran potencial.

Es treballa intensament per construir un full de ruta basat en la planificació i gestió turística avançada, que permeti implementar una sèrie d'actuacions orientades a les necessitats de l'actual ciutat turística i del seu rang com a centre de serveis al sud de la Comunitat Valenciana. Podeu consultar dades sobre la ciutat en llocs d'ús general d'Internet, com ara Viquipèdia i altres de l'Ajuntament, com les que manté les Regidories d'Esports (https://torreviejasportscity.com/), Turisme (http://turismodetorrevieja.com /web/) o Foment (https://adl-torrevieja.es/).