Torrevella acull el primer festival de cultura urbana de l'estiu que aspira a avançar cap a la normalitat PRECOVID

La ciutat acollirà des del proper 31 de juny al 14 d'agost el Crazy Urban Festival amb actuacions de quatre dels artistes més prestigiosos a nivell nacional de la música urbana (Prok, Locoplaya, Bad Gyal i Recycled J) i amb l'esport, la gastronomia i l'art escènic de carrer com a teloners
02.06.2021
crazy
Aquesta primera edició pretén mobilitzar tota la ciutat i turistes amb dues setmanes d'activitats a diferents espais i esdeveniments a l'aire lliure per recuperar l'experiència de la música en viu i les activitats de lleure controlat

Torrevella acollirà des del proper 31 de juny al 14 d'agost el primer festival de cultura urbana de l'estiu, durant 14 dies ininterromputs i en diferents espais i recintes de la ciutat exteriors per apropar a públic de totes les edats la música en directe, l'esport, la gastronomia o la pintura de carrer a les seves manifestacions artístiques més actuals. Un esdeveniment que aspira a convertir-se en un referent amb un format multidisciplinari d'acord amb les necessitats de reactivació del turisme, l'oci musical, la cultura i la necessitat de sociabilització que viu en aquests moments la ciutadania.

A més, aquesta primera edició arrenca en un estiu que avança cap a la normalitat, amb l'aixecament progressiu de les restriccions com és el del possible adéu a la màscara en espais exteriors o ampliació d'aforaments en esdeveniments.

Amb el nom de Crazy Urban Festival , ha estat presentat aquest matí a l'Ambigú Teatre Municipal de Torrevella, en una roda de premsa en què s'ha donat a conèixer la seva programació i totes les mesures de seguretat que envoltaran el festival de la mà del regidor de Joventut, Domingo Paredes, responsable d'organització de la productora SHIROTEN, José Ten, i de la plataforma tecnològica experta en control d'aforaments i traçabilitat Safety Global, Ricard SAnz.

El festival arrencarà amb una 'Opening Party' el dia 31 de la mà de prestigiosos dj's ia la que li succeiran diferents accions de música urbana a diferents punts de la ciutat. A més, el festival també explotarà la seva faceta esportiva amb una setmana dedicada a la pràctica d'esports aquàtics per a principiants i amants del surf, o l'skate: i una altra setmana en què es farà el públic partícip de l'art urbà, introduint-lo a l'apassionant i expressiu llenguatge pictòric dels grafits o l'skyline, que podran practicar in situ, i exposicions que ompliran murals i espais de la ciutat amb aquesta disciplina d'expressió artística.

La gastronomia també serà present per promocionar i activar sectors tan afectats per la crisi com l'hostaleria i el comerç, a través de mercats i parades tradicionals i l'actuació de Carros de Foc, la innovadora i avantguardista companyia de teatre que fa obres d'escultures mòbils gegants recorrin espais a l'aire lliure amb coreografies, equilibrisme, acrobàcies de roba i cèrcol o coreografies rítmiques amb ventall de foc i música.

El colofó el posaran les actuacions en directe al recinte del Passeig de les Eres de la Sal de Torrevella de 4 dels artistes més prestigiosos i de reconegut renom de la música urbana, com són Prok, Locoplaya, el 13 d'agost, i Bad Gyal i Recycled J, el 14 d'agost.

El regidor de Joventut, Domingo Paredes, ha destacat que “el festival és un compromís que va adquirir l'equip de Govern el 2019 per fer aquest tipus de concerts en època estival i, aquest any tan atípic, hem volgut dur-lo a terme, adaptant-lo a les normatives sanitàries”. Paredes ha afegit que la intenció de l'Ajuntament és que es refermi aquest festival de gran categoria i es converteixi en un projecte de futur que pugui atraure tota mena de joves a la nostra ciutat. A més, ha conclòs, "pretenem amb aquest tipus d´esdeveniments dinamitzar la ciutat i que durant 15 dies la cultura urbana i juvenil estigui present a gran part de Torrevella".

El dispositiu de seguretat dissenyat pel Crazy Urban Festival pretén garantir l'adopció de les mesures sanitàries per al desenvolupament correcte del festival evitant qualsevol tipus de risc sanitari.

Durant tot el festival a la plataforma tecnològica, especialitzada en grans esdeveniments, Safety Global, durà a terme un sistema de control d'accessos que mitjançant sistemes QR permeti garantir la traçabilitat i identificació de tots els titulars que compren les entrades per assistir als actes programats amb més assistents, especialment els quatre concerts de música en directe anunciats.

De la mateixa manera, aplicarà la sectorització dels seus espais per garantir les distàncies de seguretat al públic i el personal de control d'accessos i personal especialitzat s'encarregarà de la utilització correcta de gels, màscares i preses de temperatura per part dels assistents. Pel que fa a la utilització de les barres o els fluxos de públic als concerts, el dispositiu es dissenyarà en funció de les novetats que es puguin produir durant els mesos de juny i juliol.

D'altra banda, i tenint en compte la favorable evolució de la pandèmia i les magnífiques dades de la campanya de vacunació, l'operativa i la logística de tota la producció del Crazy Urban Festival pretén plantejar-se de manera dinàmica, de manera que sigui capaç de adaptar-se a l'evolució de la situació sanitària i als canvis i les noves mesures que pot adoptar l'administració sanitària.

En aquest context, hauria de ser capaç d'adaptar-se a l'eliminació de l'obligatorietat de les màscares a l'aire lliure, així com a la distribució dels espais o al recàlcul de l'ocupació de la superfície i de les instal·lacions on es desenvoluparà d'acord amb els criteris que es poden establir sobre distàncies de seguretat.