Constituït el Consell Municipal de Turisme

L'Assemblea General del Consell de Turisme es reunirà de manera ordinària dues vegades l'any, i està presidida per l'alcalde de la ciutat, Eduardo Dolón
19.07.2021
TURISMO
Avui ha estat constituït el Consell Municipal de Turisme, presidit per l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, amb el nomenament dels seus vocals.

La Llei Reguladora de les Bases de Règim Local 20.3 atorga autonomia als municipis per establir i regular-ne l'organització complementària, els Consells Sectorials, com a òrgan complementari de l'Ajuntament de participació sectorial i caràcter consultiu, a través del qual es canalitza la participació dels ciutadans i dels seus grups, col·lectius i associacions als assumptes municipals.

Es tracta d'un òrgan d'assessorament per facilitar la participació i la col·laboració de la ciutadania en futures decisions en matèria turística, sota les bases de respecte entre els drets de turistes i veïns. L‟àmbit sectorial d‟aquest consell, el turisme, ha evolucionat de manera significativa, tant des del punt de vista del sector empresarial com de la societat actual; amb l'assumpció que una participació més gran en els assumptes públics contribueix a la millora en els processos de presa de decisió.

L'Assemblea General del Consell de Turisme es reunirà de manera ordinària dues vegades l'any, i està presidida per l'alcalde de la ciutat, Eduardo Dolón.

Composició:

  • 1 Vocal permanent. Regidor Delegada de Turisme
  • 5 vocals representants dels grups polítics.
  • 15 vocals designats per l'Alcaldia a proposta de les institucions, entitats i associacions amb relació a l'àmbit turístic: (Universitat d'Alacant, Diputació d'Alacant, Director General de Turisme de la Generalitat, Director del Parc Natural de les llacunes de Torrevieja i La Mata, APYMECO, Associació d'Empreses d'Hostaleria de Torrevella i Comarca, Reial Club Nàutic Torrevella, Club Nàutic Marina Internacional, Alacant Sud, Confraria de Pescadors, PRÒVIA, Tele Taxi, Associació Carnaval de Torrevella, Societat Cultural Casino de Torrevella i Associació Turisme Actiu Torrevella).
  • 7 vocals designats directament per l'alcalde entre persones amb clara vinculació turística:

José Pedro García (sector transports).

José Fernando Vera (Catedràtic Universitat d'Alacant –formació i investigació turística).

José Andreu (sector hoteler).

Joseph Pérez (Salines de Torrevella- serveis turístics).

Carmen Álvarez (lleure i hostaleria).

Tomás Arenas (hostaleria).

Nathalie de Souza (comerç, hostaleria i lleure nocturn).

El Consell Municipal de Turisme també ha tractat en aquesta primera reunió la proposta inicial de la creació de Taules Sectorials, que són comissions de treball per presentar informes o propostes a l'Assemblea General, en què poden estar els membres del consell que voluntàriament vulguin.

Inicialment s'han proposat tres taules sectorials:

  • Turisme Residencial
  • Comerç, Hostaleria i serveis (el que abans s'anomenava l'oferta complementària: salines, turisme actiu, turisme esportiu, parc natural, Aquópolis i Marines).
  • Grans temes transversals, que inclourien accessibilitat, sostenibilitat, innovació i transformació digital.

A finals del present mes de juliol es proposaran els integrants de les tres taules sectorials, així com la possibilitat o necessitat de crear-ne alguna més.

L'alcalde ha informat que al mes de setembre començaran a treballar aquestes taules sectorials perquè a finals d'any ja es tinguin conclusions per començar a dur-les a terme el 2022.

Així mateix, Eduardo Dolón ha destacat que el Consell es compromet a fer un seguiment de les taules per fiscalitzar el grau d'assoliment dels objectius marcats al Pla Estratègic de Turisme.

Per acabar, cal destacar que la planificació turística té com a objectiu un desenvolupament sostenible, conciliant el desenvolupament econòmic considerant les repercussions de l'activitat turística ara i en el futur, tenint màxim respecte pels interessos dels turistes però també de la societat local que els acull.