Torrevella escalfa motors com a ciutat de la cultura urbana de l'estiu

Bad Gyal i Recycled J, Prok i Locoplaya actuaran com a principals caps de cartell dels concerts en directe el 13 i 14 d'agost, amb el 90% de les entrades ja venudes
04.08.2021
CRAZY URBAN FESTIVAL
La ciutat acull la primera edició del Crazy Urban Festival per mobilitzar la població i facilitar l'oci juvenil reglat a la via pública amb un sofisticat dispositiu humà i tecnològic i una programació que transcendeix allò purament musical El festival inclou exhibicions de patinatge, skate, motos d'aigua, concurs de grafit en viu i activitats aquàtiques organitzades que començaran dijous, 12 d'agost

Torrevella escalfa motors per esdevenir la ciutat de la cultura urbana. A poc més d'una setmana perquè arrenqui la primera edició del Crazy Urban Festival, amb el 13 i 14 d'agost com a dies principals, l'organització ultima tots els detalls al recinte de les Eres de la Sal amb un ampli dispositiu de personal i mesures tecnològiques per a la seva celebració amb la màxima seguretat i amb una programació adaptada a les restriccions actuals Covid.

El Crazy Urban Festival, que va ser anunciat fa dos mesos per la promotora Shiroten, centrarà gran part de la seva programació en la música en directe amb artistes de primer nivell al panorama musical espanyol del gènere trap, rap, reguetó, hip hop i el dancehall , com són Bad Gyal i Recycled J, Prok i Locoplaya. Ho fa amb unes altes expectatives i el 90% de les entrades venudes des que es van posar a la venda el mes de juliol passat a la pàgina oficial del festival https://www.crazyfestival.es/

Més concretament, divendres presentaran i repassaran els seus èxits el grup canari de rap Loco Playa, conegut per la seva particular i pròpia estètica fresca i divertida, que començarà a les 21.00 hores, i donarà pas a l'actuació del raper Prok, a les 22.30 hores. El jove cantant és conegut pel to reivindicatiu a les seves líriques, en què fusiona la filosofia dels clàssics i la mitologia grega juntament amb vivències personals i les seves arrels socials.

El dissabte serà el torn de Recycled J, a les 21.00 hores. El raper espanyol, , que es nodreix tant del reguetón , el R&B i el trap com de l' electrònica , ha actuat a festivals com Arenal Sound, Festival Cultura Inquieta o Viña Rock. Tancarà la jornada musical la productora, DJ i compositora Bad Gyal, a les 22.30 hores. La catalana ha actuat a grans sales i festivals i ha arribat a signar amb discogràfiques que compten entre les seves files amb artistes de la talla de Lady Gaga o Selena Gomez .

Els quatre concerts tindran lloc a l'aire lliure al recinte de les Eres de la Sal, habilitat per l'Ajuntament de Torrevella per a concerts. L'obertura del recinte serà a les 20.00 hores i com a colofó per preparar l'ambient, actuaran els dj's Alex Selas, divendres, i Juanjo Ilegal, que obrirà la sessió musical amb una party Dj, dissabte, sumant-se també aquell dia Javi Rei.

EXHIBICIONS DE GRAFFITI, SKATE, COMPETICIONS I ACTIVITATS ACQUATIQUES

Mentre es treballa al pla de seguretat a la disposició de l'escenari i la venda d'entrades per part de la plataforma tecnològica especialitzada en el control d'accessos segurs, Safety Global, l'organització perfila tots els detalls de la programació, que va més enllà del que purament musical amb activitats de diferents disciplines artístiques i esportives.

El festival inclou exhibicions de patinatge, skate, motos d'aigua, concurs de grafit en viu i activitats aquàtiques organitzades que començaran dijous, 12 d'agost. A més, la gastronomia i el teatre més avantguardista també tindran el seu espai de la mà de Carros de Foc, la innovadora companyia que fa que obres d'escultures mòbils gegants cobrin vida en espais a l'aire lliure amb coreografies, equilibrisme, acrobàcies de roba i cèrcol o coreografies rítmiques amb ventall de foc i música.

En aquesta ocasió, els dies dels concerts, la companyia aterrarà amb la seva darrera creació, la Mutant Cars-Mad Food Experience, una experiència ambientada en un món postapocalíptic. Vehicles mutants, foodtrucks i animació constant es convertiran en un espectacle temàtic i aventura per als seus assistents a l'estil Mad Max, que estarà tant al recinte de les actuacions com als voltants del recinte dels concerts.

D'aquesta manera, aquesta primera edició pretén mobilitzar joves i aficionats a l'art urbà de diferents punts de la geografia nacional, regional i molt especialment de la ciutat i la província, a més de convertir Torrevella a la capital de la cultura urbana. Tot plegat amb un sofisticat desplegament de personal humà i tècnic per part de l'organització. Tot i això, la compra d'entrades majoritàriament procedeix de la província d'Alacant, seguit de la de Múrcia, Madrid, València, Ciudad Real, País Basc, Albacete i Almeria.