Segona cita del cicle diàlegs al territori a la Seu Universitària de Torrevella el proper dijous 25 de novembre

“De la Llacuna de Torrevella a la indústria i la medicina” serà la segona xerrada programa dins del cicle que té lloc a Torrevella, que serà impartida per Rosa Mª Martínez
23.11.2021
sede
La Seu de Torrevella acull aquest dijous 25 de novembre la segona conferència del Cicle “Diàlegs al Territori” que organitza la Universitat d'Alacant a les seves seus universitàries. Concretament aquesta cita tindrà lloc a la Seu de Torrevella, ubicada al Centre Cultural “Virgen del Carmen” a les 19:00 hores, amb la conferència “De la Llacuna de Torrevella a la indústria i la medicina”, a càrrec de Rosa Mª Martínez Espinosa, catedràtica del Departament d'Agroquímica i Bioquímica de la Universitat d'Alacant, amb la presentació a càrrec del regidor d'Innovació de l'Ajuntament de Torrevieja, Ricardo Recuero.

Aquesta xerrada té com a objectiu posar en valor el potencial que tenen els microorganismes de la salmorra i dels llots de la Llacuna de Torrevella, prenent com a referència salines costaneres i interior de la província d'Alacant que han estat estudiades amb detall. Es preveu que l'estudi de la biodiversitat microbiana de la llacuna llenci noves dades sobre les espècies que l'habiten, així com sobre la producció de molècules d'interès per a la indústria i la biomedicina, com ara enzims resistents a la sal i altes temperatures, antibiòtics. , plàstics degradables, i compostos amb alt poder pigmentant i elevada activitat antioxidant.

La conferència estarà a càrrec de Rosa María Martínez Espinosa la qual va obtenir la Llicenciatura en Biologia a la Universitat d'Alacant el 1998. Aquest mateix any va començar el seu període de formació com a investigadora al grup d'Extremòfils de la UA, obtenint el títol de Doctora en Biologia al 2003. Durant el desenvolupament de la Tesi Doctoral va comptar amb una beca de l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert d'Alacant, i la Tesi Doctoral, va obtenir el Premi extraordinari. Va continuar la seva formació com a investigadora amb estades postdoctorals a la University of East Anglia, Regne Unit. El 2011, s'incorpora definitivament a la plantilla de la Universitat d'Alacant com a professora titular d'universitat a l'àrea de Bioquímica i Biologia Molecular, el 2017 crea el grup investigació “Bioquímica Aplicada” i el 2020 promociona Catedràtica d'Universitat.

Des del 2008 ha ocupat càrrecs de gestió acadèmica a la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant. És membre del panell d'experts per a la verificació, la renovació de l'acreditació, la modificació i l'acreditació institucional d'ACSUCYL (Agència per a la qualitat del sistema universitari de Castella i Lleó) i del panell de renovació de l'acreditació d'ANECA (Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació). A més, des del desembre del 2020 a Vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat d'Alacant.