El nou servei de transport urbà serà molt més dinàmic, eficaç, accessible i sostenible que l'actual

Inclou tres línies nocturnes (mussol-bus), que estaran en funcionament entre les 12 de la nit i les 4 de la matinada, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, a més de tots els dissabtes de l'any
23.04.2022
Nuevo_servicio_transporte_urbano
La flota d'autobusos es renova totalment i es duplica en nombre fins a les 32 unitats, seran de tipologia híbrida a excepció de quatre unitats que seran 100% elèctrics, en una clara aposta de l'Ajuntament de Torrevieja per la sostenibilitat

El regidor de Transports de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Vidal, ha donat a conèixer les novetats del nou servei de transport públic urbà, que passarà a ser molt més dinàmic, eficaç, accessible i sostenible que l'actual, que transformarà en nombrosos aspectes.

El nou servei comptarà amb un horari més ampli, més freqüència de pas dels autobusos i menys temps d'espera per als usuaris. Així mateix, s'estableixen fins a tres intercanviadors, hi haurà un augment de les parades d'autobús i es millorarà el sistema d'informació, comptant també amb una APP (aplicació informàtica per a dispositius mòbils i tauletes). Els autobusos aniran dotats de servei de videovigilància i les parades comptaran amb panells d'informació dinàmica amb temps d'arribada i incidències del servei.

Antonio Vidal ha destacat que la flota d'autobusos es renovarà totalment i es duplica en nombre fins als 32 autobusos. Seran de tipologia híbrida a excepció de quatre unitats que seran 100% elèctrics, en una clara aposta de l'Ajuntament de Torrevieja per la sostenibilitat en augmentar la qualitat ambiental del servei, així com reduir les emissions i la contaminació acústica.

Les línies augmenten en dues, passant de les set actuals a nou, i el servei amplia els seus horaris, començant 30 minuts abans (7.00 hores) i acabant 30 minuts més tard (22.30 hores). Així mateix, cal destacar que durant els períodes de màxima afluència turística (juliol i agost i Setmana Santa) el servei es prorrogarà fins a les 00.00 hores (12 de la nit).

Així mateix, el nou servei de transport públic urbà inclou tres línies nocturnes (mussol-bus) que estaran en funcionament entre les 12 de la nit i les 4 de la matinada, durant el juny, juliol, agost i setembre, a més de tots els dissabtes de l´any.

El nou servei de transport públic urbà comporta un nou sistema tarifari amb bonificacions per a diversos col·lectius:

  • BITLLET ORDINARI : 1.35 €. Bitllet senzill per viatjar una única vegada al transport públic urbà. Serà possible efectuar transbordament mitjançant impressió codi "QR".
  • BO MULTIVIATGE : 0,90 €/viatge. Targeta vàlida per recarregar bons multiviatges, que poden ser utilitzats en totes les línies i en transbordaments amb les limitacions
  • BO MULTIVIATGES JOVE/ESCOLAR/FAMILIA NOMBROSA : 0,65 €/viatge. Targeta personalitzada vàlida per recarregar bons multiviatges, que poden ser utilitzats en totes les línies i en transbordaments amb les limitacions de temps establertes de 1 hora.
  • BO 30 DIES JOVE/ESCOLAR/FAMILIA NOMBROSA : 25€ Tarifa plana, viatges il·limitats durant 30 dies. (Utilitza la mateixa targeta per a les dues modalitats de tarifa).
  • TARGETA OR : GRATUÏT. Targeta d'ús gratuït i il·limitat per a més grans de 65 anys empadronats a Torrevieja. L'adquisició de la targeta personalitzada té un preu de 4€.
  • TOURIST CARD : 8 € (3dies), 16 € (7dies). Targeta que permet fer un ús il·limitat de les línies durant el període estipulat i afegeix l'oportunitat d'utilització d'altres serveis municipals.
  • BO 30 DIES : 38,00 €. Targeta personalitzada vàlida per a totes les persones. Es tracta d'una tarifa plana que permet fer viatges il·limitats durant 30 dies a totes les línies.