Inaugurada a la seu d'Adiem l'exposició itinerant "Vida i Obra" de Miguel Hernández

L'exposició es realitza amb motiu de 111è aniversari del naixement del poeta oriolà
10.05.2022
adiem
L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, acompanyats pel regidor de Cultura, Antonio Quesada, l'edil d'Ong´s, Concha Sala, el gerent d'ADIEM, Francisco Canales, i el director de la Casa Museu de Miguel Hernández, Tomás Serna, ha inaugurat avui al matí l'exposició itinerant Vida i Obra de Miguel Hernández, que es mantindrà exposada al CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social), durant tot el mes de maig, en horari de visites de 10:00 a 18 :00 hores.

Es tracta de 21 panells de grans dimensions que recullen els aspectes més significatius de la vida i obra del poeta oriolà. D'aquesta manera, l'espectador avança des del seu naixement a Oriola, per casa seva, la passió per la terra i la gent, el desig continu d'aprendre i aconseguir el seu somni. L?espectador es troba amb Josefina, el seu amor, i els seus eterns amics Vicente Aleixandre, Pablo Neruda o el seu company de l?ànima Ramón Sijé.

Compte amb imatges de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya, del Ministeri de Cultura, la Fundació Cultural Miguel Hernández, l'Ajuntament d'Oriola, Cristóbal Aguilar i Nuevecomanueve, a més dels textos realitzats pel director de la Casa Museu de Miguel Hernández, Tomás Serna Pérez i alguns dels poemes més coneguts de Hernández.

La mostra, subvencionada per la Diputació d'Alacant, té amb caràcter voluntària i marcadament didàctic, a la qual s'uneix en aquest cas la Fundació ADIEM juntament amb la Regidoria de Cultura de Torrevella, per apropar la figura de l'il·lustre poeta a escolars i públic en general.

L'objectiu de la Fundació ADIEM, coincidint amb el 25è Aniversari, és unir la cultura i la salut mental, entenent qualsevol expressió artística com un vehicle per comunicar-nos, relacionar-nos, conèixer-nos i promoure la salut mental. L'exemple de superació i aposta de Miguel Hernández pel seu projecte de vida i el seu somni vinculat a la poesia, com es mostra a l'exposició, és un motiu més que inspira la Fundació ADIEM a continuar impulsant el seu treball per la felicitat i la salut mental dels ciutadans de Torrevella.