Gairebé 400 persones juren bandera per a personal civil al Passeig Vistalegre de Torrevieja

L´acte ha estat presidit pel General de Brigada Cap del Comandament d´Operacions Especials i Comandant Militar d´Alacant, Francisco García-Almenta Alonso
21.05.2022
jura de bandera
El MOE ha elegit Torrevella per ser la primera ciutat a fer l'acte de jura de bandera després de la pandèmia de la COVID-19

Més de 1.000 persones, entre jurands, familiars i militars han assistit avui al matí a l'acte de Jura de Bandera per a personal civil que s'ha celebrat al Passeig VistaAlegre i que ha presiditel General de Brigada Cap del Comandament d'Operacions Especials i Comandant Militar d'Alacant, Francisco Garcia-Almenta Alonso.

Al costat del general de Brigada i altres autoritats militars hi han estat presents l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, gran part de regidors de la corporació municipal i la subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador.L'acte ha estat organitzat pel Comandament d'operacions especials (MOE) amb base a Rabasa (Alacant), en què també han participat la Banda de Guerra de la Legió i el Regiment NBQ de València.

L'acte ha començat a les 12.00 hores amb la interpretació de l'Himne Nacional i el toc de pregària i, posteriorment, ha realitzat el seu jurament a la bandera el personal civil que ho ha sol·licitat. Un cop finalitzada la jura hi ha hagut una al·locució del GEMOE i posterior acte d'homenatge als caiguts. L'acte ha arribat al final amb l'himne del MOE i Esperits, i la dislocació unitats. Un cop acabat l'acte de jurament de Bandera, la Banda de Guerra de la Legió ha estat durant uns quants minuts amenitzant el final dels actes.

Cal destacar que el Comandament d'Operacions Especials ha elegit Torrevieja per ser la primera ciutat a fer l'acte de jura de bandera després de la pandèmia de la COVID-19. El jurament o la promesa davant l'ensenya nacional està legalment establert a l'ordenament militar com a requisit previ a l'adquisició de la condició de militar professional. Per permetre que els espanyols que, sense voler vincular-se a les Forces Armades amb un caràcter professional, puguin manifestar el seu compromís amb la defensa d'Espanya, prestant el jurament o la promesa davant la bandera d'Espanya, s'ha fixat un procediment per fer aquesta prestació. Aquest dret està recollit a la Constitució Espanyola (1978) al Títol I dels drets i deures fonamentals, capítol segon Drets i Llibertats, secció 2a dels drets i deures dels ciutadans, article 30 punt 1 “Els espanyols tenen el dret i el deure de defensar Espanya ”.