Simulacre de salvament marítim i socorrisme a la Platja de La Mata

El simulacre es fa per comprovar la coordinació de l'equip de vigilància i salvament, l'eficàcia dels protocols previstos i la comunicació entre els implicats
25.08.2022
playa

El regidor de Platges de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Vidal, juntament amb el coordinador de Socorrisme de les platges de Torrevella, Miguel Guillén, han assistit al simulacre de salvament marítim i socorrisme per conèixer-ne el nivell i l'execució. Segons Vidal, s'ha triat la Platja de La Mata per la tipologia de lloc, ja que per les seves característiques és propensa que es puguin donar aquest tipus de situacions, a més de recrear-se en temporada alta per fer-ho tan real com sigui possible.

El simulacre ha resultat molt satisfactori, segons el coordinador, ja que s'ha realitzat en un temps de 24 minuts, i ha qualificat com a Notable l'actuació, l'execució i la coordinació del personal que responsable del rescat.

Hi han participat un socorrista, un patró, un coordinador, tècnics sanitaris i el responsable del lloc de socorrisme de la zona.

S'ha recreat el rescat d'una persona, la qual simulava una parada cardíaca, i el material que s'ha requerit és una farmaciola, material de salvament, oxigen i DESA.

Les característiques del distrès aquàtic s'han donat a 200 metres de la riba. A continuació, el responsable del lloc ha comunicat als seus companys la situació amb el material de salvament, dos socorristes s'han dirigit nedant a la zona on estava situada la víctima i una moto aquàtica amb un socorrista ha acudit per remolcar-los cap a la riba. Un cop a la riba i en una ubicació amb ombra han començat les tasques de reanimació amb el material DESA i oxigen.

Quan han aconseguit reanimar la víctima, els socorristes, juntament amb l'equip de tècnics sanitaris que han arribat en una ambulància, han traslladat la víctima en llitera cap al vehicle paramèdic per assistir la persona i portar-la com més aviat millor a l'hospital.

El temps total del simulacre fins a l'arribada a l'hospital ha estat en un temps aproximat de menys de 30 minuts.