L'Ajuntament reobre el Museu d'Història Natural amb visites guiades gratuïtes

El Museu d'Història Natural obre les portes per a centres educatius, famílies i públic en general des del proper divendres, 4 de novembre, fins al 17 de desembre
02.11.2022
museo

En resposta a la gran demanda del públic i dels centres educatius, l'Ajuntament de Torrevella, a través de la seva Regidoria de Cultura, i l'Associació Cultural Ars Creatio obren el Museu d'Història Natural per a centres educatius, famílies i públic en general des del proper divendres, 4 de novembre, fins al 17 de desembre amb un total de 50 visites guiades gratuïtes.

Les visites guiades estan finançades per la Universitat Miguel Hernández aquest any en què celebra el seu 25 Aniversari i estan incloses al programa de la XIV Setmana de la Ciència “25 anys UMH”, organitzada per Ars Creatio i la UMH, sempre amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torrevella.

El Museu d'Història Natural, situat a l'Avinguda Estació s/n, obrirà els dimecres i divendres al matí per a centres educatius en dos torns (a les 10.00 ia les 11.30 hores), i en horaris variats de final de setmana, des de divendres a la tarda, dissabtes al matí i diumenges al matí per a les famílies i públic general que s'han inscrit prèviament. En concret, els dies d'obertura són:

Per a centres educatius: 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25 i 30 de novembre, i 2, 14 i 16 de desembre

Per a famílies i públic general: 5, 11, 12, 20, 25 i 26 de novembre, i 3, 4, 9, 10, 17 i 18 de desembre.

S'admetrà un màxim de 30 persones a cada grup.

Després de més de vuit anys tancat, el museu va aconseguir obrir-se de manera puntual el setembre d'aquest any i de l'any passat a través d'Ars Creatio i el Museu Didàctic i Interactiu del Baix Segura (MUDIC) amb motiu de la Nit Europea dels Investigadors , i després de les nombroses peticions de la població, l'Ajuntament i Ars Creatio han aconseguit obrir-lo de nou, aquesta vegada amb 50 visites guiades gratuïtes programades entre els mesos de novembre i desembre.

El Museu d'Història Natural de Torrevella conté exemplars de Mamífers, Ornitologia, Herpetologia, Ictiologia, Invertebrats Marins i Malacologia. Així, per exemple, trobarem esquelets de dofins mular i llistats, rorquals, col·leccions de nius originals (abandonats després del període de cria) i de rèplica d'ous d'un total de 17 espècies d'aus pròpies de la zona, tortugues bobes, mol·luscs marins del mar Mediterrani recollits durant els anys a les costes de Torrevella, així com donacions de particulars d'especial rellevància i diverses joies al seu interior reclamades per museus de Madrid, Barcelona i València.

Inscripció a través del codi QR del cartell o clicant aquí:

https://bit.ly/3z9R6ay