Presentats els actes amb motiu de la Setmana Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es desenvoluparan del 28 de novembre al 7 de desembre

Divendres que ve, 2 de desembre, tindrà lloc la commemoració dels 30 anys del Centre d'Educació Especial ALPE
28.11.2022
Actos_Semana_Discapacidad_2022_torrevieja
La regidora d'ONG i Voluntariat de l'Ajuntament de Torrevella, Concha Sala, i les presidentes d'ALPE i APANEE, Heidi Aznar i María José Sánchez, respectivament, han presentat avui les activitats que es desenvoluparan amb motiu de la Setmana Internacional de les Persones amb Discapacitat, que tindran lloc del 28 de desembre al 7 de desembre.

Entre els actes programats hi ha la celebració del 30è aniversari del Centre d'Educació Especial ALPE, que tindrà lloc divendres, 2 de desembre, amb una festa a les seves instal·lacions durant tot el matí, i amb un mercat ambulant solidari amb els productes que confeccionen els propis alumnes. A les 16.00 hores tindrà lloc l'acte institucional.

El 3 de desembre, Dia Internacional de la Discapacitat, es durà a terme l'hissat de bandera, com ja es realitza en els darrers anys, a la plaça de la Constitució, seguit de la lectura del manifest pels drets de les persones amb Diversitat Funcional. Serà aquest mateix dissabte, 3 de desembre, quan se celebrarà la Charamita Inclusiva, que sortirà des de la plaça de la Constitució donant així visibilitat als infants i joves amb diferents capacitats.

Com en els tres darrers anys, són diverses les regidories que participen a la Setmana Internacional de les Persones amb Discapacitat. La Regidoria d'Educació ha col·laborat a la gimcana diversa, que tindrà lloc el 7 de desembre, com a fi de festa, a la delegació de l'IES Torrevigía a les instal·lacions del Conservatori Internacional (al costat de l'Auditori), i que participaran les aules específiques dels IES Mediterrani, Llibertes i Torrevigia.

PROGRAMACIÓ SETMANA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT 2022

 • Dilluns, 28 de novembre . Campanya de sensibilització i conscienciació sobre el bon ús de les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda en col·laboració amb la regidoria de Seguretat i Emergències, i la regidoria de Comerç.
 • Dimarts, 29 de novembre .
  • 12:00 hores: Campanya de capacitació xerrades educatives a l'IES Torrevigía (delegació auditori).
  • 17:30 hores: Taller de Cuina Inclusiva dirigit a nens d'APANEE
 • Dimecres, 30 de novembre . 12.00 hores, Auditori Internacional. Campanya de Capacitació xerrades educatives a l'IES Torrevigía.
 • Dijous, 1 de desembre .
  • 17:00 hores, instal·lacions d'APANEE: Presentació de la nova web d'APANEE
  • 18.00 hores, instal·lacions d'APANEE: Ponència formativa sobre drets, ajuts i prestacions públiques persones amb diversitat funcional.
 • Divendres, 2 de desembre. Des de les 16.00 hores. 30è aniversari ALPE, acte institucional.
 • Dissabte, 3 de desembre . Des de les 12.00 hores. Charamita inclusiva en col·laboració amb la regidoria de Festes i la comparsa de Gegants i Capgrossos.
  • Hissat de bandera i lectura del manifest . Plaça de la Constitució.
 • Diumenge, 4 de desembre . Festa Moto Dinar Dorsal Zero a benefici d'ALPE i associació Duchenne. Parc Antoni Soria.
 • Dimecres, 7 de desembre . Yincana diversa amb el centre educatiu IES Torrevigía (delegació auditori) amb la invitació especial de les diferents aules específiques dels IES Mediterráneo, Libertas i Torrevigía.