Presentat el carnaval 2023, que potencia i arrenca amb el pregó el divendres, 27 de gener

La zona d'exhibició final de la Rua Concurs del Carnaval s'instal·larà, per primera vegada, a l'Avinguda Gregorio Marañón
16.01.2023
carnaval
El pregó anirà a càrrec de l'humorista i tiktoker – Instagramer canària, Omayra Cazorla Aquest any es durà a terme un agermanament amb el Carnestoltes de Vinaròs (Castelló) que com el de Torrevella està declarat d'Interès Turístic Autonòmic

Al matí d'avui ha estat presentada la programació de les festes del Carnaval de Torrevella 2023, a càrrec de la regidora de Festes, Concha Sala, i la tresorera i secretari de l'Associació del Carnaval, Laura Paredes i Armando Bueno. Concha Sala ha aprofitat per animar totes les comparses que participaran dimecres que ve a la desfilada que recorrerà els carrers del centre de Madrid promocionant el carnaval de Torrevella, amb motiu de la celebració de la Fira Internacional de Turisme (FITUR).

El tret de sortida de les festes tindrà lloc el proper divendres, 27 de gener, al Teatre Municipal, amb el pregó que anirà a càrrec de l'humorista i tiktoker – Instagramer canària, Omayra Cazorla. En aquest acte s'estrenarà el documental resum de la darrera edició del carnaval torrevellenc i es durà a terme un agermanament amb el Carnestoltes de Vinaròs (Castelló) que com el de Torrevella està declarat d'Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana.

L'endemà, el dissabte, 28 de gener, també al Teatre Municipal, tindrà lloc la coronació dels reis del Carnaval. La Reina Major serà Sara Fernández i la Reina Infantil, Edurne Vera. Per primer cop serà proclamat un Rei del Carnaval, que serà Óscar Torregrosa. Es dóna la circumstància que tots tres pertanyen a la comparsa Soul Dance. També aquesta nit serà entregat l'Escut d'Or del Carnestoltes a María Dolores Inglada Ruíz “La Malecha”, històrica cofundadora de la comparsa “Blanca de sal i Morena de soles”.

El diumenge, 29 de gener, s'ha convocat el primer Concurs de Paelles Carnavaleres als voltants del Pub Borneo, al Barri de La Punta (“Zona de l'Ermita”) i, el 4 de febrer, es reprèn el Concurs Nacional de Drag Queen al Teatre Municipal. L'associació carnavalera ha augmentat la quantia dels premis fins a 1.500 euros el primer, 900 euros el segon i 750 euros el tercer.

També, per segon any consecutiu, se celebrarà el Carnaval Animal amb una desfilada concurs per l'escenari del Jardí de les Nacions, des de les 12.00 hores. Serà el diumenge, 5 de febrer, i alhora tindrà lloc una jornada de convivència per a tota la família carnavalera al mateix lloc.

Ja en els dies previs a la Gran Desfilada Concurs tindrà lloc el divendres, 10 de febrer, la “Gran quedada carnavalera” a les 22:00 hores, a la Plaça de la Constitució en direcció a la Plaça d'Orient. L'endemà, una gran representació del carnaval de Torrevella es desplaçarà a Vinaròs per completar l'agermanament, participant a la gala de reines i reis del carnaval. Serà la comparsa “Aquí hay tomate”, la que representi el carnaval saliner amb una coreografia a la localitat castellonenca.

El diumenge, 12 de febrer, serà la data escollida per al gran dia de la Desfilada Concurs que, aquest any, com a novetat, varia el seu recorregut començant al carrer Ramon Gallud des dels voltants del Centre Cultural Verge del Carme fins a l'avinguda del Dr. Gregorio Marañón, a l'alçada de l'Estació de Servei CEPSA. Allà, s'hi instal·larà per tercer any la zona d'exhibició que serà renovada amb nous atractius.

Altres dates importants del Carnaval de Torrevella seran els dies 14 i 15 de febrer, amb la celebració de tallers i desfilades als centres escolars de la localitat. Dijous, 16 de febrer, hi haurà un Ball de la Gent Gran al Centre Municipal d'Oci (CMO) i divendres, 17 de febrer, la Desfilada Infantil “El carnaval dels cols” des del Centre Cultural Verge del Carme fins al Passeig Vista Alegre. El dissabte, 18 de febrer, se celebrarà la Gran Desfilada Nocturna i Concurs de Comparses Forànies des de les 18:00 hores al llarg del carrer Ramon Gallud amb sortida des del Centre Cultural.

El colofó de les festes el posarà el Concurs Nacional de Comparses i Xirigotes el diumenge, 19 de febrer, al Teatre Municipal. Cal determinar l'horari d'acord amb el nombre d'agrupacions participants.

Tots els actes seran gratuïts amb invitació que es podran recollir a la Taquilla del Teatre Municipal a partir d'aquest dimecres, 18 o dijous 19 de gener, segons s'anunciï a les xarxes socials de l'Associació Cultural Carnaval de Torrevella.