Obert el termini per a la selecció de participants al programa jove oportunitat "JOOP"

Al programa hi poden participar joves d'entre 16 i 21 anys de Torrevella, que ni estudien ni treballen
25.01.2023
Cartel_JOOP_Torrevieja_2023
Actualment s'està duent a terme el procés de selecció de participants a Torrevella, amb entrevistes a persones derivades des del Departament d'Orientació dels Centres Educatius i Serveis Socials, i té com a objectiu la reducció de l'Abandó Educatiu Primerenc (AET), un problema amb enorme incidència a la Comunitat Valenciana, on els nivells són superiors a la taxa mitjana estatal i dels més alts d'Europa

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Torrevella està seleccionant joves per participar al programa JOOP en la setena edició, i el curs del qual es posarà en marxa dimarts, 21 de febrer. Segons ha informat l´edil de Joventut, Domingo Paredes, es tracta d´una iniciativa promoguda per l´Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i finançada pel Fons Social Europeu, l´objectiu del qual és motivar i orientar joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

Al programa hi poden participar joves d'entre 16 i 21 anys de Torrevella, que ni estudien ni treballen, alguns van completar l'ESO, d'altres no, alguns fins i tot van iniciar el batxillerat o una FP, però cap d'ells ha aconseguit obtenir almenys un títol de tècnic mitjà. Fora del sistema educatiu i amb poques expectatives al mercat laboral, són joves que es troben travessant un moment d'incertesa a les seves vides.

Com a programa de segona oportunitat, JOOP acudeix al seu suport i constituirà, per a ells i elles, una experiència vital de canvi. L'objectiu és aconseguir que aquests nois i noies tornin al sistema educatiu per completar una FP de Grau Mitjà. Prèviament necessitaran una intervenció que treballi sobre la seva motivació, en reforci l'autoestima i els ajudi a construir un projecte integral de vida. Per això, utilitzen una eina pedagògica com és el COACHING ACTITUDINAL, en grups d'entre 10 i 15 participants.

El programa us proporcionarà, a més, orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic: mitjançant la visita a 20 empreses d'acollida, on us mostraran el treball real a què porta cada titulació de la FP.

Es tracta que, en una d'aquestes visites, els nois i noies de JOOP (els joopers) descobreixin la seva vocació i aquest descobriment els pugui proporcionar l'energia necessària per prendre la decisió de tornar als estudis.

Per a aquells joves que no haguessin titulat l'ESO, JOOP us ofereix un mòdul de formació acadèmica per preparar la prova d'accés a l'FP de grau mitjà. Per als altres joopers del grup, es faran sessions de refresc acadèmic, que els permetran, el curs següent, enfrontar-se a la tornada al sistema educatiu amb més possibilitats d'èxit.

El programa es desenvoluparà als matins, de dilluns a divendres, en horari de 10.00 a 14.00 hores, i estarà complementat amb sessions individuals periòdiques de trobada entre cada alumne i el seu coach. Durant els sis mesos següents a la finalització del curs es faran reunions grupals mensuals de seguiment de l'alumnat.

Actualment es du a terme el procés de selecció de participants a la nostra ciutat, amb entrevistes a persones derivades des del Departament d'Orientació dels Centres Educatius i Serveis Socials.

El programa compta amb el finançament del Fons Social Europeu i té com a meta la reducció de l'Abandó Educatiu Primerenc (AET), un problema amb enorme incidència a la Comunitat Valenciana, on els nivells són superiors a la taxa mitjana estatal i dels més alts de Europa.

Per a més informació i inscripcions:

Regidoria de Joventut - Centre d'Informació i Animació Juvenil (CIAJ), Passeig Juan Aparicio, núm. 5.

Telèfon 965.714.072

Correu: juventud@torrevieja.eu