Gairebé 1000 atletes ja s'han inscrit a la 35º Mitja Marató i 5K que tindrà lloc el 26 de febrer amb la sortida des del Passeig de la Llibertat

La 35a edició de la Mitja Marató comptarà, almenys, amb atletes de 19 nacionalitats, entre les quals destaquen esportistes europeus i d'altres països com els EUA o les Illes Verges Britàniques
15.02.2023
maraton
Des de l'organització es fa una crida a totes aquelles persones que vulguin participar com a voluntaris, podent inscriure's a través del web mediomaratontorrevieja.es/voluntarios

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Torrevella, Diana Box Alonso, juntament amb el president del Club Atletisme Torrevella, José Manuel Pizana, i Luis Manuel Corchete, director tècnic de la prova, han donat a conèixer els detalls tècnics de la Mitja Marató i 5K de Torrevella que tindrà lloc el proper diumenge, 26 de febrer, pels carrers de Torrevella.

L'edil d'Esports, Diana Box, ha volgut destacar la recuperació d'aquesta cita i "que sigui una entitat local la que estigui organitzant aquest esdeveniment esportiu tan important per a Torrevella i la comarca del Baix Segura". Són gairebé un miler de participants els que s'han inscrit entre les dues proves, que compta amb un circuit homologat per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) i inclòs al calendari nacional i que, per primera vegada, tindrà categories per a persones amb diversitat funcional, ja compta amb més d'una desena d'inscrits.

Com que es tracta de dues proves homologades compten amb la normativa de la RFEA, cosa que estipula un temps màxim per a cadascuna de les curses. Per a la 5K els participants tindran un temps màxim de 45 minuts per finalitzar-la, mentre que els que competeixin a la Mitja Marató hauran de fer-ho en dues hores i quaranta-cinc minuts. L'edat mínima per participar a la 5K és de 14 anys, mentre que per a la Mitja Marató és de 18 anys, fins a majors de 75 anys en totes dues.

Des de l'organització s'han facilitat algunes dades dels participants que ja estan inscrits on les dones suposen el 40%, davant del 60% de participants masculins. "Aquestes dades ens enorgulleixen perquè estem vorejant la paritat en aquesta modalitat esportiva", han estat les paraules de José Manuel Pizana, president del club d'atletisme. La 35a edició de la Mitja Marató comptarà amb 19 nacionalitats entre les quals destaquen esportistes europeus i d'altres països com els Estats Units o les Illes Verges Britàniques.

Les inscripcions estan obertes fins a mitja hora abans de la celebració de cada prova. Fins al 23 de febrer estarà disponible de manera en línia a la web mediomaratontorrevieja.es, i el dissabte, 25 i el diumenge 26 de febrer, podrà fer-se de manera presencial. El dissabte, al Centre Comercial Havaneres, en horari de 17:00 a 20:00 hores, i el diumenge a l'Oficina Municipal de Turisme des de les 08:00 hores fins a mitja hora abans de la celebració de cadascuna de les proves. La recollida de dorsals serà tots dos dies als mateixos punts.

Tots els participants comptaran amb una bossa del corredor composta per: samarreta tècnica exclusiva commemorativa de la prova de la marca espanyola JOMA, bidó d'aigua donat pel Centre Comercial Havaneres, gymsack commemoratiu, begudes isotòniques i diversos productes de suplementació esportiva. Tots els corredors que arribin a línia de meta rebran la seva medalla commemorativa que podrà gravar, de manera gratuïta, amb el nom i el temps.

L'organització també ha volgut agrair la col·laboració de Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil, així com tots els voluntaris que ja s'han inscrit. Totes dues proves comptaran amb un desplegament sanitari durant tot el recorregut compost per 6 ambulàncies i coordinadors sanitaris.