La Volta Ciclista Espanya Femenina sortirà de Torrevella

22.02.2023
Presentacion_vuelta_femenina_2023_torrevieja
La primera edició de La Vuelta Femenina by Carrefour.es sortirà de Torrevella. Així s'ha oficialitzat aquest matí en una trobada al Menjador de Gala del Consell Superior d'Esports amb la presència de José Manuel Franco, president del Consell Superior d'Esports, Bárbara Fuertes, subdirectora general de Dona i Esport del CSD, Eduardo Dolón, alcalde de Torrevella, Diana Box, regidora d'esports de Torrevella, Raúl Uría, responsable de patrocinis de Carrefour, i Javier Guillén, director general d'Unipublic. La jornada també ha comptat amb la presència de Dori Ruano, campiona del món de ciclisme a la pista i campiona d'Espanya en ruta i contrarellotge, que exercirà d'ambaixadora de la cursa.

“És un motiu d'enorme orgull que Espanya se signifiqui, de la mà de l'esport, com un país referent en el desenvolupament i la promoció de la dona . I és que el fet d'acollir una de les tres grans rondes ciclistes, amb un esdeveniment que aquest any guanya un espai propi dins del calendari internacional, reforça la importància que l'esport practicat per dones ja té a casa nostra”, ha comentat José Manuel Franco. “En aquest sentit, he de destacar el compromís de les institucions públiques, d'Unipublic i de Carrefour , que aquest any s'ha adherit al programa Universo Dona per recolzar La Vuelta Femenina. Al Consell Superior d'Esports li enorgulleix especialment sumar-hi suports . Les polítiques públiques que aquest Govern d'Espanya està impulsant en favor de la igualtat tenen un impacte més gran quan es veuen acompanyades pel suport i la iniciativa del sector privat. La seva col·laboració ens permet avançar més ràpidament en la construcció d'un futur millor per a les dones i les nenes del nostre país”, ha completat.

“A l'Ajuntament de Torrevella estem molt contents per tornar a tenir aquesta sinergia tan satisfactòria per a nosaltres: La Vuelta i Torrevella. Estem a punt de fer 4 anys des de la històrica sortida de La Vuelta des de les Salines de Torrevella” ha comentat Eduardo Dolón. El que més ens ha motivat per estar novament units a l'esdeveniment és el foment de l'esport femení. Hem tingut esdeveniments de nivell com el Mundial d'Handbol i volíem ser presents en aquesta primera edició de La Vuelta Femenina. Gràcies a la Diputació d'Alacant aconseguim tornar a eixir de la gran volta espanyola. Estem motivats per fer una sortida diferent. Tindrem una imatge de fons de les Salines però li donarem molta presència a la ciutat esportiva, que és una de les més importants del sud ” ha explicat. “Volem vincular el ciclisme i la Vuelta. Estem molt contents i agraïts a la cursa per voler venir, com nosaltres diem, a casa seva, Torrevella” ha expressat l'alcalde de Torrevella per concloure.

“La Vuelta Femenina és un projecte que hem treballat amb molta cura i il·lusió de la mà de socis imprescindibles com el Consell Superior d'Esports, Carrefour i totes les seus i patrocinadors que faran possible aquesta primera edició. És un orgull que Costa Blanca i Torrevella tornin a apostar pel ciclisme de màxim nivell com ja fessin amb la sortida de La Vuelta el 2019”, ha explicat Javier Guillén. “Si tenim una de les tres curses més importants del ciclisme masculí, és imprescindible tenir també una de les tres més grans de ciclisme femení” . La Vuelta Femenina by Carrefour.es neix i creix amb una nova identitat i amb força pròpia. Estem ansiosos per anunciar el recorregut complet la setmana que ve”, ha completat.

La cursa es disputarà de l'1 al 7 de maig del 2023 sota un recorregut de set etapes. La ruta completa de la prova es desvetllarà el proper dimarts 28 de febrer a les 19:00 hores en una gala que tindrà lloc a l' Auditori Conservatori Internacional de Música de Torrevella i que es retransmetrà en directe per Teledeporte ia les xarxes socials de la carrera. Les invitacions per a la gala de dimarts que ve es poden sol·licitar a través del correu electrònic prensa@unipublic.es.