Dilluns s'obre el termini per sol·licitar les subvencions destinades a associacions culturals adscrites a l'àmbit competencial de l'Institut Municipal de Cultura -Anualitat 2023-

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils, per la qual cosa es mantindrà obert fins al proper 19 de maig
05.05.2023
parque

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, comunica que dilluns que ve, 8 de maig s'obre el termini per sol·licitar les subvencions destinades a associacions culturals adscrites a l'àmbit competencial de l'Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta” per a l'anualitat 2023 – El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils, per la qual cosa es mantindrà obert fins al proper 19 de maig. El lloc de presentació de les sol·licituds serà la seu electrònica de lInstitut Municipal de Cultura. La subvenció màxima a concedir per entitat és de 20.000 euros, no podent excedir aquesta quantitat del 80% del cost total del projecte.

La present convocatòria pública per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva a Associacions Culturals sense ànim de lucre, adscrites a l'àmbit competencial d'aquest Institut Municipal de Cultura, té per objecte la realització de projectes d'ensenyament, animació, gestió i difusió de la cultura local en totes les seves facetes dutes a terme durant el 2023”.

La convocatòria d'aquestes subvencions té com a finalitat contribuir al foment de la cultura i de les tradicions locals, i és intenció de l'IMC “Joaquín Chapaprieta” subvencionar projectes que ja hagin estat realitzats per potenciar, així, la capacitat de gestió de les diferents associacions culturals de la ciutat.

Els àmbits dactuació de les subvencions són els següents:

1.- Programes de difusió de la fotografia local.

2.- Programes de difusió de tradicions locals als barris.

3.- Programes de difusió de les desfilades processionals a la pedania de Torrelamata.

4.- Programes de difusió de l'artesania local.

5.- Programes de difusió de la cultura local.

6.- Programes de difusió de les festes de barri.

7.- Programes densenyament i difusió de les musicals.

8.- Programes densenyament i difusió de les arts escèniques.

9.- Programes densenyament i difusió de les arts pictòriques.

Així mateix, per optar a aquestes subvencions municipals es requereix:

1.- Ser una Associació sense ànim de lucre l'àmbit d'actuació del qual sigui l'acció cultural en els àmbits d'actuació recollits a la base sisena.

2.- Estar inscrita al Registre Municipal d'Associacions de l'Ajuntament de Torrevella.

3.- Que hagin desenvolupat la seva activitat al Municipi almenys amb dos anys d'antelació a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies de la present convocatòria.

4.- Comptar amb seu o delegació a Torrevella oa Torrelamata.

5. Que disposin d'estructura suficient per garantir el compliment dels seus objectius i els del projecte presentat a la present convocatòria.

6.- Que el projecte que es presenti hagi estat relacionat amb lactivitat pròpia de lAssociació.

7.- Estar al corrent amb les obligacions amb la Seguretat Social, amb l'Agència Tributària i amb la Hisenda Local municipal.

8.- Haver justificat tècnicament i econòmicament les subvencions que els hagin estat concedides en exercicis anteriors.