Comença el servei de controladors mediambientals de la regidoria d'Aseo Urbano

Els 10 treballadors del servei compten amb 10 ciclomotors elèctrics i realitzen funcions de vigilància d'abocaments incontrolats a tot el terme municipal de Torrevella
26.07.2023
medioambiente
Amb aquest nou equip de treball es pretén reforçar el control sobre el servei i detectar els incompliments d'algunes empreses i ciutadans diàriament, i que estan recollides a l'Ordenança Municipal d'Aseo Urbano, amb infraccions que oscil·len des dels 50-750 euros

La regidora d'Aseo Urbano i Gestió de Residus, María José Ruiz, informa que ja han començat a treballar els inspectors del servei de la neteja, que fan la funció de vigilància d'abocaments incontrolats a tot el terme municipal de Torrevella, així com de seguiment dels mateixos, informant i detallant gràficament els abocaments que es trobin, per posteriorment facilitar-los tota la informació a lAjuntament de Torrevella per procedir a tramitar el corresponent expedient disciplinari.

María José Ruiz ha indicat que aquests treballadors d'ACCIONA compten amb 10 ciclomotors elèctrics i una uniformitat que els identifica com a controladors mediambientals. Treballen mitjançant una App instal·lada en un dispositiu mòbil, on prenen les imatges i les dades necessàries per procedir a les sancions per part de les autoritats locals. A més, també recolliran les incidències internes del mateix servei de neteja, cosa que permetrà a l'empresa millorar o corregir el servei.

Aquesta plantilla de controladors mediambientals es compon de 10 persones que treballen en horari continu de 7.00 a 22.00 hores, en diferents torns, podent realitzar també torns nocturns per controlar les incidències que es produeixin durant aquesta jornada.

Finalment, María José Ruiz ha destacat que amb aquest nou equip de treball es pretén reforçar el control sobre el propi servei i detectar els incompliments per part d'algunes empreses i ciutadans diàriament, i que estan recollides a l'Ordenança Municipal d'Aseo Urbano, amb infraccions que oscil·len des dels 50-750 euros.

El nou servei es completarà amb noves campanyes de conscienciació ciutadana que s'estan desenvolupant per posar-les en marxa properament i, entre tots, poder tenir una TORREVELLA MÉS NETEJA.