Comença la plantació d'espècies autòctones al Parc Natural amb motiu del Dia de l'Arbre 2023

Més de 800 alumnes dels centres escolars de la localitat plantaran arbres fins divendres, 2 de febrer, arbres i arbustos al Parc Natural de les Llacunes de La Mata-Torrevieja
31.01.2024
plantación
A més, aquest proper dissabte, 3 de febrer, es farà una plantació destinada a famílies amb nens perquè puguin gaudir d'un dia de camp en plena natura dins del parc natural

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, juntament amb el regidor de Medi Ambient, Antonio Vidal, l'edil de Parcs i Jardins, el regidor d'Educació, Ricardo Recuero, el gerent d'AGAMED, Jorge Ballesta, i la gerent adjunta, Gemma Cruz, han participat avui al matí, juntament amb nombrosos escolars de la localitat, a la plantació d'arbrat i regeneració d'una zona del Parc Natural de les Llacunes de La Mata i Torrevella, amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre 2024 – Unes accions que es desenvoluparan fins divendres, 2 de febrer, en què participaran més de 800 escolars de tots els centres educatius de Torrevella. A més, aquest proper dissabte, 3 de febrer, hi haurà una plantació destinada a famílies amb nens perquè puguin gaudir d´un dia de camp en plena natura dins del parc natural.

Una activitat que té com a objectiu donar a conèixer als més joves la importància de la regeneració ecològica i el criteri de plantació, convertint-se aquesta en una de les més participatives i importants dels darrers anys a tota la Comunitat Valenciana. Els alumnes planten espècies autòctones com garric, llentiscle, taray, espígol, ginebre, arç negre, margalló, santolina, pi blanc, picapedrer, romaní i garrofer.

Per realitzar aquesta activitat AGAMED ha desenvolupat els treballs de preparació i adequació de l'espai de plantació, ubicat a la zona alta del Parc, així com els regs d'auxili i els protectors per a les plantes.

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, ha destacat la importància de realitzar aquest tipus d'activitats destinades als més joves, perquè es conscienciïn i coneguin els valors mediambientals que han de tenir les noves generacions i comprovin de primera mà com reforestar espais i zones verdes del municipi. L'alcalde ha indicat, finalment, que aquestes actuacions amb tots els centres escolars de la localitat tindran una continuïtat perquè cada any es realitzin i els nostres menors tinguin la possibilitat de plantar-hi, almenys, un arbre.