Uns 1.500 atletes participaran a la Mitja Marató "Ciutat de Torrevella", amb sortida i arribada al Passeig de la Llibertat

Com a novetat aquest any destaca el premi econòmic Rècord de la Prova, dotat amb 300m euros
13.02.2024
maraton

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Torrevella, Diana Box Alonso, juntament amb el president del Club Atletisme Torrevella, José Manuel Pizana, i Luis Manuel Corchete, director tècnic de la prova, han donat a conèixer els detalls tècnics de la Mitja Marató i 5K de Torrevella que tindrà lloc el diumenge, 25 de febrer, pels carrers de Torrevella. Com a novetat aquest any destaca el premi econòmic Rècord de la Prova, dotat amb 300m euros.

La sortida i meta serà al Passeig de La Llibertat i s'espera una participació d'uns 1.500 corredors, inscrits entre les dues proves, i que compta amb un circuit homologat per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) i inclòs al calendari nacional i que, per segona vegada, tindrà categories per a persones amb diversitat funcional (corredors amb discapacitat física amb cadira de rodes, sensorial auditiva o visual, física i intel·lectual).

Com que es tracta de dues proves homologades compten amb la normativa de la RFEA, cosa que estipula un temps màxim per a cadascuna de les curses. Per a la 5K els participants tindran un temps màxim de 45 minuts per finalitzar-la, mentre que els que competeixin a la Mitja Marató hauran de fer-ho en dues hores i quaranta-cinc minuts. L'edat mínima per participar a la 5K és de 14 anys, mentre que per a la Mitja Marató és de 18 anys, fins a majors de 75 anys en totes dues.

La 36a edició de la Mitja Marató comptarà amb corredors de diferents nacionalitats entre les quals destaquen esportistes europeus i d'altres països de fora d'Europa.

Les inscripcions estan obertes fins a mitja hora abans de la celebració de cada prova. Fins al 22 de febrer estarà disponible de manera online al web mediomaratontorrevieja.es, i el dissabte, 24 de febrer, es podrà fer de manera presencial al Centre d'Informació i Animació Juvenil (CIAJ). La recollida de dorsals serà també al CIAJ el dissabte 24 (de 17.00 a 20.00 hores) i el diumenge 25 de febrer (de 8.00 a 9.00 hores i d'11.00 a 1200 hores).

Tots els participants comptaran amb una bossa del corredor composta per: samarreta tècnica exclusiva commemorativa de la prova de la marca espanyola JOMA, gymsack commemoratiu, begudes isotòniques i diversos productes de suplementació esportiva. Tots els corredors que arribin a línia de meta rebran la seva medalla commemorativa que podrà gravar, de manera gratuïta, amb el nom i el temps.

L'organització també ha volgut agrair la col·laboració de Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil, així com tots els voluntaris que ja s'han inscrit perquè tot surti a la perfecció. Totes dues proves comptaran amb un desplegament sanitari durant tot el recorregut compost per diverses ambulàncies i coordinadors sanitaris.