Connexions mòbils més veloces i millor cobertura arriben a Torrevella amb els desplegaments 4G i 5G. Arriba700 ajuda l'usuari en incidències amb TDT

17.10.2022
Cartel Llega700
  • Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torrevella serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, a les bandes de 700 i 800MHz.
  • La nova tecnologia permetrà als torrevellins gaudir de serveis de dades mòbils d'alta velocitat, millorarà la cobertura a l'interior d'edificis i ampliarà l'extensió geogràfica.
  • Llega700 és lentitat encarregada de garantir la compatibilitat daquest servei amb la TDT

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, han anunciat que durant les properes setmanes faran a Torrevella el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament , cosa que permetrà als torrevellins gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i més extensió geogràfica.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l'entitat posada en marxa pels operadors per solucionar qualsevol afectació a la recepció del senyal de televisió.

El procés d'implantació s'està fent de manera gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar si a Torrevella (o qualsevol altra localitat) ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega700.es/contacto_mapa.php

El desplegament s'emmarca en allò establert al Reial Decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins aleshores s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, les freqüències esmentades van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a serveis i aplicacions innovadors, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres.

A més, la cobertura més gran que assoleix el desplegament a les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Infografia Arriba700

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT

Llega700 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil 4G i 5G a les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l'encesa de les estacions, pel qual arriba700 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es

Enlaces de interés