Eres de la Sal

Antiga dependència salinera on anys enrere els saliners carregaven les seves barcasses de sal i les transportaven fins als vaixells ancorats en la seva badia, el Conjunt Històric Monumental de les Eres de la Sal recull gran part de la història de Torrevieja.

Només entrar observaràs l'afecció local a aquest recinte, amb una placa dedicada a tots els saliners que van treballar en les instal·lacions per aquells temps.

Aquest conjunt està format per molls i embarcadors que durant finals del S. XVIII es van configurar com el sistema d'apilament, embarcament i càrrega de la sal de l'explotació salinera local.

La seva construcció s'inicia en l'any 1777, en el lloc més adequat per a l'embarcament de la sal extreta en la llavors Albufera.

El 1997 es procedeix a la seva restauració, destacant la reconstrucció de l'estructura de fusta que existia, el cavallet de càrrega i la tremuja per a l'abocament de la sal a les barcasses.

Aquest recinte és utilitzat en l'actualitat per celebrar diferents esdeveniments, entre els quals destaca el Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia, declarat d'Interès Turístic Internacional.

Horarios

Dilluns a divendres: de 8 a 15
Horari de el Centre (inclou escoles de pintura i dansa): de 8 a 21