Els dies 8, 9 i 10 de juny se celebraran per primer cop les proves d'accés a la universitat a l'auditori de Torrevella

Més de 450 alumnes convocats de Torrevella, Guardamar del Segura, Sant Miquel de Salines, Los Montesinos i Pilar de la Horadada s'enfrontaran a l'EBAU a Torrevella
03.06.2021
EBAU
El regidor d'Educació, Ricardo Recuero, ha presentat avui al matí el dispositiu preparat per a la celebració de l'Avaluació del Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU), que es realitzaran per primera vegada a l'Auditori Internacional de la ciutat de Torrevella, durant els dies 8, 9 i 10 de juny.

Més de 450 alumnes de 6 centres educatius de Torrevella (Col·legi La Puríssima, IES Les Llacunes, IES Nº1 Libertas, IES Mare Nostrum, IES Mediterrani i IES Torrevigia), IES Les Dunes de Guardamar del Segura, IES Els Alcores de Sant Miquel de Salines , IES Remedios Muñoz dels Montesinos i de l'IES Thiar del Pilar de la Foradada es donaran cita a Torrevella per a la celebració de les proves d'accés a la universitat. Per primera vegada a la història Torrevella serà seu per a la realització d'aquests exàmens, sent el Tribunal 10 designat per la Universitat Miguel Hernández d'Elx. A les edicions anteriors, a excepció de l'any passat per la pandèmia, els alumnes de Torrevella i de la resta de municipis, havien de desplaçar-se al campus de Desemparats d'Oriola per fer aquestes proves.

Recordo ha indicat que “s'ha preparat un desplegament organitzatiu, logístic i estratègic perquè tot funcioni de manera acord, garantint en tot moment les mesures de seguretat i higienicosanitàries, a més d'una bona coordinació i flux de treball que es desenvoluparà durant els propers dies”. En la preparació d'aquest dispositiu han treballat Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil, serveis de neteja, personal de l'Auditori de Torrevella, els responsables dels IES, així com el personal de la UMH, juntament amb l'Ajuntament de Torrevella, especialment membres de la regidoria dEducació, Seguretat i Emergències.

L'horari de les proves serà des de les 09.30 a 13.15 hores, i de 15.30 a 19.45 hores. A l'auditori s'han establert quatre punts de trobada, on es trobaran els responsables dels centres educatius, que seràs els encarregats de recollir i lliurar tota la documentació dels alumnes al tribunal abans de les 8.45 hores. Cada alumne rebrà una acreditació, juntament amb uns adhesius per a la realització de les proves. A l'hora d'accedir als exàmens, els alumnes hauran de presentar el DNI o el document equivalent, i la còpia de la targeta SIP (una novetat respecte a anys anteriors).

Tots els exàmens es faran al vestíbul de l'auditori, on s'han establert quatre entrades, és a dir, quatre zones per a la realització de les proves.

  • Bloc A (accediran per l'entrada A en color groc): IES Les Dunes (Guardamar del Segura), IES Mediterrani (Torrevieja) i IES Remedios Muñoz (Los Montesinos)
  • Bloc B (accediran per l'entrada B en color blau): IES Las Lagunas (Torrevieja), i IES Los Alcores (San Miguel de Salinas)
  • Bloc C (accediran per l'entrada C en color vermell): Col·legi La Puríssima (Torrevieja), i IES Torrevigía (Torrevieja)
  • Bloc D (accediran per l'entrada D en color verd): IES Nº1 Libertas (Torrevieja), IES Mare Nostrum (Torrevieja) i IES Thiar (Pilar de la Horadada)

Els accessos als banys s'han habilitat en dos punts, i només seran accessibles abans dels exàmens, ja que durant el desenvolupament de les proves no s'hi podrà accedir. L'accés als banys es farà per les entrades auxiliars 1 i 2 habilitades per a aquest efecte. L'Auditori mantindrà oberta la cafeteria pels alumnes i professors.

El dispositiu de muntatge, que s'iniciarà dilluns, el porta a terme l'empresa Institució Firal Alacantina (IFA) mitjançant un contracte menor. Les instal·lacions estaran equipades amb una senyalètica per indicar en tot moment als alumnes els punts dentrada, sortida i els accessos disponibles als lavabos. Els centres educatius i els alumnes ja disposen de tota aquesta informació.

Per a la realització de les proves es posa a disposició de tot lalumnat un servei dautobusos amb 5 punts de recollida, en els quals sha intentat abastar tot el municipi. Els punts són: Intercanviador de les Eres de la Sal, La Veleta (parada d'autobusos), Els Balcons (farmàcia), IES Torrevigía ia La Mata (parada d'autobusos de Carrer Major). L'horari d'anada serà a les 08.00 ia les 15.00 hores, i l'horari de tornada serà a les 13.30 ia les 20.00 hores. Tots els alumnes podran accedir a aquest servei presentant el carnet del centre educatiu i el justificant de matrícula de l'EBAU.