L'Ajuntament i el col·legi d'advocats commemora avui dia de la Justícia Gratuïta i del torn d'ofici

La Justícia Gratuïta consisteix en un servei de 24 hores al dia els 365 dies a l'any, que la Constitució Espanyola reconeix els ciutadans sense recursos
12.07.2021
IMAGEN
La vicealcaldessa de l'Ajuntament de Torrevella, Rosario Martínez Chazarra, el delegat del Col·legi d'Advocats d'Oriola a Torrevella, Benito Sánchez Martos, i la delegada del Torn d'Ofici, Vanesa Ruiz Aranda, han desplegat avui al matí, al balcó del Ajuntament, una pancarta commemorant el Dia de la Justícia Gratuïta i el Torn d'Ofici.

Rosario Martínez ha agraït al Col·legi d'Advocats la seva presència al consistori de torrevellenc i ha destacat la importància i el bon fer de la feina que fan tots els advocats a la ciutat.

Per la seva banda, Benito Sánchez Martos ha declarat que la finalitat de commemorar aquest dia és donar a conèixer als ciutadans l'existència del torn d'ofici i de la justícia gratuïta, perquè totes aquelles persones que no tinguin recursos econòmics suficients coneguin que poden comptar sempre amb una justícia de manera gratuïta.

A més, ha recalcat la importància i el sacrifici dels advocats a la nostra societat, i que cada dia de l'any estan al servei de la ciutadania, per la qual cosa avui, 12 de juliol, és un dia també per dignificar la feina dels advocats .

La Justícia Gratuïta consisteix en un servei de 24 hores al dia els 365 dies a l'any, que la Constitució Espanyola reconeix els ciutadans sense recursos.

Aquesta concessió de Justícia Gratuïta engloba diversos aspectes més enllà de disposar d‟un advocat i un procurador de forma gratuïta, com és l‟exempció de despeses derivades d‟un procediment com poden ser les relatives als informes pericials o l‟exempció del pagament de les costes processals en cas de sortir-ne condemnat.

Els Col·legis d'Advocats volen destacar la tasca social, la proximitat i la dedicació dels seus professionals, a ciutadans especialment als més desafavorits, que sens dubte necessiten la seva atenció, sobretot en èpoques de greu dificultat econòmica com la que ens assota per la pandèmia del Covid.

Els advocats del torn d'ofici treballen a totes les àrees del dret, civil, penal, família, etc. i els darrers anys ha estat fonamental la seva tasca realitzada en la defensa dels deutors hipotecaris, en relació a la paralització dels desnonaments injustificats, abusivitat de les clàusules hipotecàries, la reclamació de les despeses injustificades, i en especial s'ha d'assenyalar la seva intervenció en la defensa i garantia dels drets fonamentals de tots els ciutadans que no tenen prou recursos per poder sufragar els honoraris d'un advocat de lliure elecció.