Torrevella dedica una escultura en homenatge a les víctimes de la COVID-19

L'alcalde ha anunciat que quan la situació de la pandèmia ho permeti, es farà en aquest mateix lloc un gran acte d'homenatge a totes les víctimes
30.07.2021
COVID19
L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, acompanyat per regidors de l'equip de Govern i la portaveu de Ciutadans, ha descobert aquest matí al Passeig Marítim de Juan Aparicio, un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, un monòlit en homenatge a totes les víctimes de la Covid-19, el qual porta la inscripció: “Torrevieja a les víctimes de la Covid – 19. Us vau marxar en solitud, però quedareu per sempre en el nostre record”.

Aquest senzill monument té com a figura principal una escultura en ferro que representa el nom genèric del conjunt d'activitats que s'han projectat des de fa uns mesos sota el nom de “Abraços amb Ànima”, conjuntament amb l'associació sense ànim de lucre Alarum, representada per Emi Alilaga, que ha confiat la creació de l'escultura a l'artista de Crevillent, Pepe Miralles.

L'alcalde ha anunciat que quan la situació de la pandèmia ho permeti, es farà en aquest mateix lloc un gran acte d'homenatge a totes les víctimes, amb un reconeixement a totes les persones que d'una manera o altra s'han esforçat a l'hora de mitigar els efectes daquesta tragèdia.

La representant de l'associació Alarum ha agraït que l'Ajuntament de Torrevella s'hagi fet ressò d'aquest projecte i ha subratllat que aquest monòlit vol dir “l'abraçada de la compassió, un sentiment que ens fa més humans i ens permet comprendre el dolor dels altres ”. També ha assenyalat que es tracta d´una acció que "ens uneix a tots en el record especial cap a tots els morts".

El seu autor, Pepe Miralles ha volgut ressaltar que “ha suposat una gran responsabilitat per a mi per tot allò que aquest motiu comporta i el que he volgut recollir és l'abraçada a l'aire que simbolitza totes les abraçades que no ens hem pogut fer en aquests temps” .

El projecte “Abraços amb Ànima” es complementa amb un objectiu educatiu perquè els més joves, entre altres coses, construeixin memòria i consciència sobre tot el que ha passat en relació amb la Covid-19. En aquest sentit el regidor d'Educació, Ricardo Recuero, ha anunciat que "es plantarà una olivera a cada centre educatiu que simbolitzarà el record de tot el que estem vivint i també es duran a terme altres activitats com a tallers destinats als alumnes".