L'Ajuntament recupera els ajuts municipals al transport escolar després de cinc anys d'absència

L'import individual màxim de l'ajut serà de 57 euros mensuals per als alumnes que utilitzin el transport escolar 2 viatges diaris, per a un període màxim de 10 mesos, comprès entre l'1 de setembre del 2020 i el 30 de juny del 2021
27.08.2021
transporte escolar
L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, i el regidor d'Educació, Ricardo Recuero, han ofert avui una roda de premsa per anunciar que, després de cinc anys d'absència, l'Ajuntament recupera els ajuts municipals al transport escolar. que suposarà un benefici econòmic per a totes les famílies amb infants i joves en edat escolar.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant, és a dir, a partir de dilluns, 30 d'agost.

Podran beneficiar-se d'aquests ajuts per al curs escolar 2020-2021 els/les alumnes d'Educació Infantil de segon cicle, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Programes de Qualificació Professional Inicial, Batxillerat, Formació Professional, matriculats a col·legis o instituts públics de la ciutat de Torrevella, que siguin usuaris acreditats del servei de transport escolar i s'hagin vist obligats a realitzar despesa de transport per desplaçar-se a la seva escola o institut públic.

Els beneficiaris hauran d'estar empadronats i residir al municipi de Torrevella, tant l'alumne/a com els pares o representants legals, almenys dos anys abans de fer la sol·licitud i durant la totalitat del curs escolar 2020/2021.

Els ajuts es concediran per a un període màxim de 10 mesos, comprès entre l'1 de setembre del 2020 i el 30 de juny del 2021.

L'import individual màxim de l'ajut serà de 57 euros mensuals per a aquells alumnes que utilitzin el transport escolar 2 viatges diaris, per a un període màxim de deu mesos, comprès entre l'1 de setembre de 2020 i 30 de juny de 2021. A cap cas limport de les ajudes podrà ser superior a limport de les despeses justificades pels sol·licitants/beneficiaris.

Aquests ajuts es tramitaran en règim de concurrència competitiva, respectant els principis digualtat, objectivitat, transparència i publicitat. Es concediran en funció del nivell econòmic de la família de lalumne o alumna, calculant la renda per càpita de la unitat familiar, és a dir, els ingressos familiars dividits entre el nombre de membres computables de la unitat familiar; i atenent també les particularitats pròpies de la unitat familiar.

La renda màxima del total de la unitat familiar per tenir dret a la subvenció serà de 60.000 euros bruts a l'exercici 2019, fixant-se l'import de l'ajuda en funció del nivell econòmic, tenint en compte la renda per càpita de cadascun dels membres de la unitat familiar.

La dotació pressupostària de lAjuntament de Torrevella per a lAjuda de Transport Escolar és de 300.000 euros.