Divendres comencen les activitats incloses al projecte MEDNIGHT de divulgació de la ciència mediterrània

EL MUSEU D'HISTÒRIA NATURAL DE TORREVELLA S'OBRE AL VOLTANT DE LA NIT EUROPEA DELS INVESTIGADORS Una oportunitat exclusiva per visitar un museu únic i sorprenent de forma guiada i gratuïta els dies 17, 18, 24 i 25 de setembre, a les 10:00 hores ia les 12.00 hores, en grups de fins a 30 persones
15.09.2021
mednight
Inclòs al projecte MEDNIGHT de divulgació de la ciència mediterrània al voltant de la Nit Europea dels Investigadors, l'Ajuntament de Torrevella, el MUDIC i l'Associació Cultural Ars Creatio obren el Museu d'Història Natural al públic amb visites guiades gratuïtes.

Una oportunitat exclusiva per visitar un museu únic i sorprenent de forma guiada i gratuïta els dies 17, 18, 24 i 25 de setembre, a les 10.00 hores ia les 12.00 hores, en grups de fins a 30 persones que es completaran per ordre de reserva mitjançant aquest enllaç https://bit.ly/2VnZC57v o del codi QR del cartell.

La col·lecció del Museu d'Història Natural de Torrevieja compta de les seccions següents: Mamífers, Ornitologia, Herpetologia, Ictiologia, Invertebrats Marins i Malacologia. Esquelets de dofins mular i llistats, rorquals, col·leccions de nius originals (abandonats després del període de cria) i de rèplica d'ous d'un total de 17 espècies d'aus pròpies de la zona, tortugues babaus i invertebrats marins del mar Mediterrani recollits a les costes de Torrevella. A més, es podrà contemplar un niu de flamenc amb el seu ou original recollits després de l'espectacular posada de l'any passat a la llacuna rosa de Torrevieja.

També cal destacar una col·lecció de més de 300 espècies de mol·luscs marins (principalment gasteròpodes) i al voltant de 20 corals, tots ells recol·lectats a les costes de l'illa de Zanzíbar (Tanzània) durant el període 1972-1975, pel matrimoni holandès compost per Charlotte i Elbertus Fiege, i donades l'any 2005 a l'Ajuntament de Torrevieja. Una col·lecció general de mol·luscs, amb exemplars procedents de les regions malacològiques de l'Indo-Pacífic, Atlàntic-Àfrica i, per descomptat, Mediterrània.

Finalment, cal ressaltar una Col·lecció d'Ictiologia que comprenen cavallets de mar, agulles, pintarroja, ratlles, daurades, dentó, mantelina i àguiles marines, així com diorames i maquetes de la tradició marinera i pesquera de Torrevella.

OBSERVACIÓ ASTRONÒMICA A LA LLACUNA DE LA MATA DIVENDRES, 17 DE SETEMBRE

El grup d'astronomia del MUDIC, amb la col·laboració de l'Associació Cultural Ars Creatio, l'Ajuntament de Torrevieja i Gerència del Parc Natural de les Llacunes de La Mata i Torrevieja, realitzarà observacions astronòmiques a la llacuna de La Mata.

Serà el divendres 17 de setembre a partir de les 21 hores en grups de fins a 30 persones que es completaran per ordre de reserva mitjançant aquest enllaç https://bit.ly/2X3862u o del codi QR del cartell. Aparcament a la zona recreativa Lo Albentosa i d'allà ens dirigirem al lloc de l'observació. Porta't el teu entrepà i gaudeix del nostre cel en un entorn sense parell.

El Parc Natural és un escenari fantàstic per a l'astronomia. La contaminació lumínica menor i l'entorn natural fan única l'experiència de l'observació. Constel·lacions, astres i nebuloses, seran atalaiats amb la banda sonora de les diferents aus nocturnes del parc.

L'astronomia és una activitat excel·lent per despertar la curiositat i l'interès pel coneixement científic. Amb aquesta observació s'entrellaçarà el respecte per la natura amb la quietud necessària per a una bona activitat astronòmica, divulgant coneixements transversals de les disciplines.