Presentada la 2a edició del Festival Internacional de Cinema Social i Ecològic del Merditerrani que comença el 22 de setembre amb una gala al Teatre Municipal

Una selecció de 26 obres concorreran al concurs de les més de 450 presentades en aquesta edició procedents de 20 nacionalitats diferents
21.09.2021
FICSEM
El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, ha presentat avui la segona edició del Festival Internacional de Cinema Social i Ecològic del Mediterrani (FICSEM), juntament amb l'organitzador de l'esdeveniment, Carlos Mures. El festival tindrà lloc entre els dies 22 i 26 de setembre, començant aquesta edició amb una gala al Teatre Municipal de Torrevella, a les 20:00 hores.

En aquesta segona edició han estat més de 450 projectes els que s'han presentat, de més de 20 països, entre els quals destaquen projectes dels Estats Units, l'Àfrica i els països europeus com França o Itàlia. 13 de les obres presentades es troben al gènere d'animació, fet que valora molt positivament l'organització. De totes les obres presentades han estat 26 les escollides, totes dins de la temàtica social i/o ecològica. A la gala d'obertura, que tindrà lloc al Teatre Municipal el 22 de setembre, a les 20.00 hores, es lliuraran els premis als projectes guanyadors. Una gala que comptarà amb la presència de la padrina de l'edició, la directora de cinema Gracia Querejeta, així com els actors Nacho Guerreros, Jonas Torres i Javier Bódalo.

Els actes continuaran amb les projeccions els dies 23, 24 i 25 de setembre a la sala de projeccions Globus (c/Radio Múrcia, 16) a partir de les 17.00 hores, amb una durada d'hora i mitja. L'entrada és lliure, respectant els aforaments i mesures de seguretat dels protocols COVID-19.

El festival finalitzarà el proper 26 de setembre amb el lliurament dels premis “d'aquí” i la seva projecció als Cinemes IMF de Torrevella, a partir de les 20.00 hores. Una oportunitat de mostrar el talent de la zona a un festival de projecció internacional.

En paraules del regidor de Cultura, Antonio Quesada, “des de Torrevella estem molt compromesos amb el gènere cinematogràfic, recolzant tots els projectes. N'és una prova la recuperació del Torrevella Audiovisual i, ara, comencem amb la segona edició d'aquest festival”.

Per part seva, l'organització ha volgut agrair el suport mostrat per l'Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, així com de l'Ajuntament de Torrevella i dels mitjans de comunicació que ajuden que aquest jove festival segueixi creixent.