LA FEDERACIÓ ALACANTINA DE MOROS I CRISTIANS CELEBRA A TORREVELLA SEVA JORNADA DE CONVIVÈNCIA DE BANDERERS I CAPITANS ELS DIES 23 I 24 D'OCTUBRE

Aquesta iniciativa, que s'emmarca dins dels actes que està duent a terme la Federació per la celebració del seu 25 aniversari, té com a objectiu exportar la festa de moros i cristians als pobles de la província que no tenen arrelada aquesta tradició
20.10.2021
Imagen de la rueda de prensa
El 23 d'octubre, a les 18:30 hores, tindrà lloc una desfilada amb totes les comparses de la Federació amb els abanderats i capitanies

La regidora de Festes de l'Ajuntament de Torrevella, Concha Sala, al costat de el president de la Federació Alacantina de Moros i Cristians, Joan de Déu Bermúdez, i la secretària de Protocol de la Federació, Maria de l'Carmen Albertus, han presentat en el matí d'avui les jornades de convivència d'abanderats i capitans de la Federació Alacantina de Moros i Cristians, que tindran lloc el dissabte 23 i el diumenge 24 d'octubre.

La jornada de convivència comptarà amb 40 abanderats i capitans dels tres barris de la ciutat d'Alacant que es troben dins de la Federació, sent 100 les persones que participaran en la desfilada que tindrà lloc a les 18:30 hores de dissabte, 23 de octubre, i que partirà des de l'Ajuntament de Torrevella fins al Palau de la Música, sent el recorregut de la mateixa el següent: Porta de l'Ajuntament, Carrer Ramón Gallud, Carrer Concepció, Passeig de Vista Alegre (per asfalt), Carrer Joaquín Chapaprieta, finalitzant a la porta del Palau de la Música.

Les comparses estaran acompanyades per la banda de musical local Ciutat de Torrevella "Els salats", que oferiran al Palau de la Música a les 19:30 hores, després de la desfilada, el concert fester. Entre les peces que interpretarà la banda, es troba el pasdoble de l'25è aniversari de la Federació Alacantina de Moros i Cristians. La regidora de Festes, Concha Sala, ha agraït a la federació que hagi comptat amb Torrevella per a la celebració d'aquest esdeveniment "on la ciutat de Torrevieja gaudirà de les desfilades de moros i cristians".

Els actes de la jornada començaran a les 12:00 hores de dissabte, 23 d'octubre, amb la recepció a l'Ajuntament de Torrevella de les comparses i posterior visita a la parròquia Immaculada Concepció. Durant el diumenge, 24 d'octubre, els abanderats i capitans visitaran el centre de la ciutat i el Museu de la Mar i de la Sal. La jornada arribarà a la seva fi amb la visita a les Salines de Torrevella.

Aquesta jornada de convivència es troba dins dels actes que està duent a terme la Federació Alacantina de Moros i Cristians per la celebració del seu 25 aniversari. En paraules del seu president, Joan de Déu Bermúdez, "aquesta iniciativa de celebrar la nostra convivència a la ciutat de Torrevieja té com a objectiu exportar la festa de moros i cristians als pobles de la província que no tenen arrelada aquesta tradició".