Educació, AGAMED i Projecte Mastral s'uneixen en un projecte per desenvolupar objectius sostenibles a la Comunitat Educativa de Torrevella

22.10.2021
Presentación Ricardo Recuero, Gemma Cruz, Rubén Torregrosa y Jorge Ballesta
Entre les activitats es troben l'inici de les visites a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Torrevella, el projecte 50/50 i les classes sobre meteorologia, astronomia i climatologia

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Torrevella, Ricardo Recuero, al costat de l'gerent de AGAMED, Jorge Ballesta, la gerent adjunta de AGAMED, Gemma Cruz, i el responsable de Projecte Mastral, Rubén Torregrosa, han presentat en el matí d'avui el conveni de col·laboració entre la regidoria d'Educació, l'empresa mixta de l'cicle integral de l'aigua a Torrevieja (AGAMED) i Projecte Mastral.

Aquest conveni està englobat dins el pla de la Regidoria d'Educació "+ educacción" que té com a objectiu convertir-se en un eix de transformació de el pla educatiu de la ciutat i, entre aquestes accions que es van a realitzar, es troben les emmarcades en l'Agenda 2030, mitjançant projectes de gestió sostenible.

El projecte 50/50 és la campanya d'estalvi d'aigua, accions de sostenibilitat per a fer un ús responsable d'aigua a les escoles. Aquest innovador programa ha començat amb una auditoria de l'consum d'aigua a tots els centres educatius, i se'ls lliuraran les factures de l'aigua a tots els centres perquè siguin coneixedors de l'aigua que consumeixen. A l'acabar el curs es revisarà qual ha estat l'estalvi. El compromís de la regidoria juntament amb AGAMED és recompensar aquells centres que hagin fet un estalvi d'aigua a través de la política de sostenibilitat, i s'invertirà el 50% de l'estalvi en millores en el centre educatiu.

També s'iniciaran visites a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) per part dels centres educatius de la ciutat, fruit de l'conveni amb AGAMED. Els escolars visitaran l'edifici de control, on rebran una presentació de l'EDAR i una petita xerrada de les regles i mesures de seguretat a adoptar durant la visita. Continuaran per la sala d'exposicions i el laboratori, on rebran una explicació dels processos que porten a terme, seguit d'un recorregut per les instal·lacions, incloent la zona de tractament biològic, decantació secundària, tractament terciari i desinfecció. La gerent adjunta ha volgut "animar a tots els nens i joves a conèixer les instal·lacions de la depuradora de la ciutat".

Dins d'aquest conveni es troba les accions educatives que duran a terme en col·laboració amb Projecte Mastral per implementar a les aules classes, tallers, activitats de meteorologia, astronomia i desenvolupament sostenible. A més, el responsable de Projecte Mastral, ha volgut destacar que "aquells centres que ho desitgin podran instal·lar estacions meteorològiques perquè ells també participin en la presa i recollida de dades". Seran un total de 26 activitats relacionades amb la meteorologia, la climatologia, l'astronomia, o la sismologia, i també aspectes de la natura en col·laboració amb l'associació Faunatura.

Ricardo Recuero ha anunciat per al proper 12 de març el primer Congrés Educatiu "amb l'objectiu de transformar la ciutat a través de l'lideratge educatiu i que compta amb la col·laboració de AGAMED". Fruit d'el conveni es troben també les activitats que desenvoluparan juntament amb l'associació Ars creatio amb xerrades, teatre i tallers per incentivar la cultura en tots els alumnes.