La sala d'exposicions Vista Alegre acull del 4 al 21 de novembre l'exposició “Catifa i moqueta de Crevillent”

A l'exposició participaran 10 companyies de Crevillent, set fabricants de catifes o moquetes i tres pertanyents a la indústria auxiliar, concretament a la preparació de tints, filats i disseny tèxtil
28.10.2021
Cartel_Exposición_Aflombras
Per tal de reforçar la imatge visual, es projectarà de forma ininterrompuda un vídeo de presentació d'UNIFAM on es podrà contemplar l'evolució que ha experimentat el sector des del passat a l'actualitat

L'Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta comunica que del 4 al 21 de novembre se celebrarà a la Sala d'Exposicions Vista Alegre l'exposició Catifa i Moqueta de Crevillent. Una exposició que compta amb el suport de la Diputació Provincial d'Alacant en el marc de la col·laboració amb UNIFAM (Unió Nacional de Fabricants de Catifes, Moquetes, Revestiments i Indústries Afins i Auxiliars), associació d'àmbit nacional del sector i domiciliada a Crevillent, per a promocionar l'arrelament de la indústria de la catifa i moqueta crevillentina.

Es tracta d'un sector tradicional de la província d'Alacant, que va situar Crevillent des del 1411 al bressol de les catifes i moquetes d'Espanya, creant des d'aleshores ambients càlids a tot el món, però alhora innovador que ha sabut transformar-se i adaptar-se a levolució del mercat ia la gran varietat de preferències i gustos dels consumidors.

Concretament, a l'exposició participaran 10 companyies del municipi crevillentino, set fabricants de catifes o moquetes i tres pertanyents a la indústria auxiliar, concretament a la preparació de tints, filats i disseny tèxtil.

El contingut de la mateixa inclou 22 catifes molt atractives que contemplen una àmplia varietat de l'oferta del sector, adreçada al mercat nacional i internacional, tant en disseny (clàssic, modern i atemporal), tecnologia productiva (telars Wilton, Face to Face, Axminster , Trenat i Teixit a la Plana), estructures (bucle, pèl tallat, barreja i trenats), matèries primeres (llana, tencel, viscosa, polipropilè, cuir, sisal, jute, poliuretà, cotó i niló)  i producte acabat (catifa i moqueta d´interior i exterior). Tot això fruit del constant esforç de recerca, desenvolupament i innovació i, fonamentalment, del coneixement i talent de les empreses, apostant clarament per la implantació de la indústria 4.0, basada en la innovació tecnològica, la digitalització i la sostenibilitat.

Alhora, es realitza una retrospectiva, a través de diverses col·leccions fotogràfiques, del procés productiu corresponent a principis i mitjans del segle passat visualitzant els oficis que contemplava aquest. Així mateix, es mostren diferents peces úniques d'alt valor com són dissenys realitzats i acolorits a mà així com certs elements característics de la teixidura, com la llançadora i els seus components.

Per tal de reforçar la imatge visual, es projectarà de forma ininterrompuda un vídeo de presentació d'UNIFAM on es podrà contemplar aquesta evolució que han experimentat aquests processos des del passat a l'actualitat.

En definitiva, es tracta d'una exhibició molt interessant que mostra l'essència de Crevillent com a “ciutat de la catifa”, recollint per una banda la tradició i les arrels de la seva indústria i, per altra banda, donant a conèixer els productes nous i pioners que les empreses crevillentines fabriquen i distribueixen per tot el món.