Presentada la programació de les festes patronals en honor a la Puríssima

Lori Meyers, Ella balla sola, Carlos Baute, Rozalén i Rels B, concerts per a aquestes Festes Patronals 2021
16.11.2021
La Purísima
Es recupera la tradicional Ofrena de Flors que tindrà lloc el 4 de desembre i la Magna Processó del 8 de desembre, respectant les mesures de seguretat

La regidora de Festes de l'Ajuntament de Torrevella, Concha Sala, acompanyada del rector de la Immaculada Concepción, Manuel Martínez Rocamora, i el president de l'Associació Fills de la Immaculada, Antonio Aniorte, han presentat avui el cartell anunciador i els actes de les Festes Patronals 2021 en honor a la Puríssima, que començaran aquest divendres, 19 de novembre, i finalitzaran dijous, 9 de desembre.

En paraules de la regidora de Festes, la realització d'aquest programa ha estat difícil ja que ha suposat un gran treball i esforç per les restriccions sanitàries evidents. Una programació que ha estat dissenyada amb il·lusió i cautela “vull insistir que són les festes patronals que s'assemblen a les de sempre però que encara no poden ser” i ha demanat “màxim respecte en l'ús de màscares, mantenir la distància de seguretat , i aplicació de totes les restriccions i mesures de prevenció que siguin necessàries perquè pugui conviure la diversió i la seguretat”.

Les festes recuperen l'Ofrena de Flors en honor a la Puríssima, que tindrà lloc el proper dissabte 4 de desembre, respectant la distància social i l'ús de màscares durant tot el recorregut, així com es limitarà les persones per fila per tal de respectar la distància social. La patrona de Torrevella tornarà a processionar pels carrers de la ciutat, en el recorregut habitual. Com a novetat, i respectant sempre les directrius sanitàries, els portants portaran màscares, així com totes les persones que vagin il·luminant. El punt de més acumulació de persones que es produeix amb el llançament del castell de focs artificials davant del Casino, no superarà els cinc minuts per evitar aglomeracions, així com el cant de la Salve i de l'himne a la Puríssima que s'efectuarà a l'exterior del temple arxiprestal.

Aquest any també es reprenen les Festes als Barris que tant èxit va collir durant les festes de 2019 (Diversequió, Patrofest i Zentrofest). Concha Sala ha donat les gràcies als veïns del barri de l'Acequió, organitzadors de Diversequió i el seu tradicional Bisiquió per a grans i petits. “Gràcies també als veïns del barri de La Punta, amb la seva associació del Sagrat Cor de Jesús per la seva il·lusió per a la preparació de la Patrofest”, un agraïment que ha fet extensible al conjunt de la ciutadania per la seva acollida.

La plaça de la Constitució tornarà a comptar amb un escenari que començarà la seva programació amb una nova festa de l'encesa de l'enllumenat de Festes Patronals i Nadal, a partir de les 18.45 hores del dissabte 27 de novembre, posteriorment tindrà lloc la inauguració del Betlem Municipal.

La popular xaramita tornarà als carrers, una de les estampes típiques de les festes, Lily i la seva comparsa de gegants i capgrossos lluirà la seva millor imatge després d'haver estat renovades, cosa que ha suposat un gran esforç per part de la regidoria de Festes. La seva primera sortida serà el proper 2 de desembre, a les 12:45 hores, i tindrà com a novetat una sortida inclusiva, el proper 5 de desembre, en què la comparsa de gegants i capgrossos esperaran els nens amb diversitat funcional a la Plaça Miguel Hernández, per acompanyar-los al punt de sortida oficial.

La regidoria de Festes en col·laboració amb l'Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta i la regidoria de Joventut han organitzat cinc concerts que són:

  • 2 de desembre, Lori Meyers (Auditori Internacional de Torrevella) a un preu popular de 10€. Les entrades es podran adquirir a través de www.entradasatualcance.com
  • 3 de desembre, Ella Balla Sola (carpa del port). Les entrades es podran adquirir a www.mastickets.es
  • 4 de desembre, Carlos Baute (carpa del port). Les entrades es podran adquirir a través de www.entradasatualcance.com
  • 5 de desembre, Rozalén (carpa del port). Les entrades es podran adquirir a través de www.entradasatualcance.com
  • 7 de desembre, Rels B (carpa del port). Les entrades es podran adquirir a través de www.entradasatualcance.com

La Gala de Coronació de la Reina de la Sal i les seves dames d'honor, serà el tret de sortida per a les Festes Patronals, aquest dissabte, 20 de novembre, al Teatre Municipal, podent seguir-se en directe a través del senyal en obert de Televisió Torrevella i de la pàgina oficial de Facebook de l'Ajuntament de Torrevella.

Finalment, la regidora de Festes ha anunciat que aquest dimecres que ve oferirà una roda de premsa per donar tots els detalls de la celebració de les populars Paelles, que aquest any també es recuperen a la zona de Mercats del Parc Antonio Soria.