Jornada "Posada en valor dels recursos naturals. Llums llargues per a una nova economia"

Representants de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), Fundació General de la Universitat d'Alcalá (FGUA) i Universitat d'Alacant. d'Agroquímica i Bioquímica i Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT)- atendran els mitjans de comunicació sobre la posada en valor de recursos naturals per avançar en una economia sostenible i d'alt valor afegit per a la ciutat de Torrevella.
30.11.2021
RECURSOS

L'Ajuntament de Torrevella va obtenir ajuda de l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI) en convocatòria de gener de 2021 per al període 2021-2023, dins del programa CPI-L2 foment de la Compra Pública d'Innovació, per al projecte “ CONSULTA PRELIMINAR AL MERCAT SOBRE LA POSADA EN VALOR DE LA SALMERA DE LA LLACUNA ROSA DE TORREVELLA PER A USOS TERAPÈUTICS ”.

La jornada POSADA EN VALOR DELS RECURSOS NATURALS. LLUMS LLARGUES PER A UNA NOVA ECONOMIA se celebra en el marc de l'execució del projecte esmentat.

  • OBJECTIUS DE LA JORNADA

Es pretén donar a conèixer les actuacions realitzades fins avui per l'Ajuntament de Torrevella sobre els eixos següents:

  • Posada en valor dels recursos naturals existents al terme municipal de la ciutat de Torrevella des del respecte més escrupolós al sosteniment mediambiental i fins i tot perseguint l'increment de l'actual biodiversitat mitjançant el foment de pràctiques d'economia circular.
  • Foment de la Compra Pública d'Innovació com a eina útil per impulsar activitats econòmiques de més valor afegit i facilitadora de la diversificació econòmica, processos necessaris per fer de l'Ajuntament, empreses i ciutat de Torrevella agents dinamitzadors dins de l'ecosistema valencià d'innovació.

La jornada contribuirà a construir un grup impulsor per a la diversificació econòmica a la ciutat de Torrevella , basat en el model de triple Hèlix, en què interaccionen agents institucionals com l'Ajuntament i l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI), universitats i centres tecnològics que aporten coneixement científic i tecnologia, i el sector privat, concretat en empreses i emprenedors.

Diversificar l'economia torrevellenca més enllà del monocultiu turístico-residencial característic va ser una de les conclusions del Pla Estratègic de Turisme de Torrevella, que assenyala l'oportunitat de treballar sobre recursos endògens que aportin a Torrevella elements diferenciadors i constitueixin avantatges competitius per atraure talent emprenedor i generar ocupació qualificada.