Obert el termini per a la selecció de participants a la 6a edició del programa "Jove Oportunitat-Joop"

Al programa poden participar joves d'entre 16 i 21 anys de Torrevieja, que actualment ni estudiïn ni treballin, poden haver completat l'ESO, o no, d'altres fins i tot van iniciar el batxillerat o una FP però cap no ha aconseguit obtenir almenys un títol de tècnic mitjà
25.01.2022
JOOP
La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Torrevieja està seleccionant joves per participar al programa JOOP que, per sisè any consecutiu, es posarà en marxa el proper 15 de febrer. Segons ha informat l'edil de Joventut, Domingo Paredes, es tracta d'una iniciativa promoguda per l'IVAJ i finançada pel Fons Social Europeu, que té com a objectiu motivar i orientar joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

Al programa hi poden participar joves, d'entre 16 i 21 anys de Torrevieja, que actualment ni estudiïn ni treballin, poden haver completat l'ESO, o no, d'altres fins i tot van iniciar el batxillerat o una FP però cap no ha aconseguit obtenir almenys un títol de tècnic mitjà. Fora del sistema educatiu i amb poques expectatives al mercat laboral, són joves que es troben travessant un moment d'incertesa a les seves vides. Com a programa de segona oportunitat, JOOP acudeix al seu suport i constituirà per a ells una experiència vital de canvi.

L'objectiu és aconseguir que aquests joves tornin al sistema educatiu per completar una FP de grau mitjà. Però, prèviament, necessitaran una intervenció que treballi sobre la seva motivació, en reforci l'autoestima i els ajudi a construir un projecte integral de vida. Per això utilitzen una eina pedagògica com és el COACHING ACTITUDINAL, en grups d'entre 10 i 15 participants.

El programa us proporcionarà també orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic: mitjançant la visita a 20 empreses d'acollida, on us mostraran el treball real al que condueixen les titulacions de la FP.

Es tracta que, en una d'aquestes visites, els joves del JOOP (els joopers) en descobreixin la vocació. I aquest descobriment us proporcionarà l'energia necessària per prendre la decisió de tornar als estudis.

Per a aquells joves que no haguessin titulat l'ESO, JOOP us ofereix un mòdul de formació acadèmica per preparar la prova d'accés a la FP de grau mitjà. Per als altres joopers del grup, es faran sessions de refresc acadèmic, que els permetran, el curs següent, enfrontar-se a la tornada al sistema educatiu amb més possibilitats d'èxit.

Aquest curs començarà el 15 de febrer i finalitzarà al juliol. Tindrà lloc al matí, de dilluns a divendres, complementat amb sessions individuals periòdiques de trobada entre cada membre de l'alumnat i el seu coach. Durant els sis mesos següents a la finalització del curs es faran reunions grupals mensuals de seguiment de l'alumnat.

Actualment es fa el procés de selecció de participants a la nostra ciutat, amb entrevistes a persones derivades des del Departament d'Orientació dels Centres Educatius i Serveis Socials.

El programa compta amb el finançament del Fons Social Europeu, i té com a meta la reducció de l'Abandó Educatiu Primerenc (AET), un problema amb enorme incidència a la Comunitat Valenciana, on els nivells són superiors a la taxa mitjana estatal i dels més alts Europa.

Per a més informació i inscripcions:

Regidoria de Joventut - Centre d'Informació i Animació Juvenil (CIAJ) al Passeig Juan Aparicio, núm.

Telèfon 965.714.072

Correu: juventud@torrevieja.eu