Informe 2021 de l'Oficina Pangea, d'atenció a les persones migrades

UN TOTAL DE 376 INFORMES D'ARRADA S'HAN REALITZAT L'ANY PASSAT, EL QUE SUPOSA UN AUGMENT DEL 58% AMB RESPECTE A 2020
02.02.2022
extranjeros
2.327 residents estrangers van ser atesos per demanar informació i assessorament a l'oficina de PANGEA, principalment del Marroc (383), Colòmbia (364), Regne Unit (318), Rússia (176), Ucraïna (135), Bèlgica (123), Suècia (73), Romania (50), Índia (49), Argentina (49) i Veneçuela (46)

El Servei PANGEA , Oficina d'Atenció a les Persones Migrades, és un recurs de la Regidoria d'Immigració de l'Ajuntament de Torrevieja   d'acolliment, informació i assessorament per a la població immigrant resident a la ciutat. PANGEA apropa la informació i els recursos a la població immigrant, facilita assessoria en matèria d'immigració, interculturalitat i claus culturals a professionals i associacions, i millora el procés d'acolliment i d'integració de les persones immigrants.

La regidora de Residents Internacionals de l'Ajuntament de Torrevella, Gitte Lund Thomsen, responsable de l'agència de PANGEA de Torrevella, ha donat a conèixer les activitats directament organitzades i promogudes a l'any 2021.

Durant l'any passat s'han desenvolupat cursos d'espanyol per a estrangers immigrants en procés d'obtenir residència, a través de tallers teòric-pràctics, en els quals es van impartir els nivells de l'idioma espanyol: Alfabetització i Bàsic. Cursos d´espanyol per a persones d´altres nacionalitats, organitzat en col·laboració amb l´associació ATIS i Alfabetització per a persones d´altres cultures

Així mateix, es van impartir cursos de gestió digital per a estrangers immigrants; tallers dintegració; organització de grups de converses entre residents anglesos, nacionals i estrangers de totes les nacionalitats; reunions dintegració, reunions amb entitats consulars, així com cursos de formació de formadors.

INFORMES D'ARRAIG A PANGEA EL 2021

Gitte Lund ha informat que l'any 2021 s'han realitzat un total de 376 informes d'arrelament, fet que suposa un augment del 58% respecte a l'any 2020. Per sexes, un 46% d'informes han estat presentats per dones i un 54 % per homes. Per nacionalitats, els més destacats són Colòmbia (21%), Ucraïna (18%), Rússia (16%), Marroc (7%), Algèria (5%), Cuba (3,5%), Índia (3,2 %), el Brasil (2,7%) i el Senegal (2,4%). Tots ells seguits per països com: Argentina, Geòrgia, Perú, Hondures, Bielorússia, Armènia, Paraguai, Iran, Xina (entre l'1% i el 2%). Finalment, ciutadans residents a Torrevella de Xile, Nigèria, Veneçuela, Kazakstan, Pakistan, Egipte, Turquia, Kirguistan, Guinea Equatorial, Equador, República Dominicana, Tailàndia, Moldàvia, Azerbaidjan o Indonèsia, es troben entre el 0,1% i 0 ,9%.

Així mateix, un total de 2.327 persones van ser ateses per demanar informació i assessorament a l'oficina de PANGEA l'any 2021, de les quals 1.226 van ser homes i 1.101 dones.

Per països, els residents que més han sol·licitat informació a PANGEA procedeixen de: Marroc (383), Colòmbia (364), Regne Unit (318), Rússia (176), Ucraïna (135), Bèlgica (123), Suècia (73) , Romania (50), Índia (49), Argentina (49), Veneçuela (46), Algèria (39), França (38) i Bielorússia (35), Xina (23), Paraguai (20), Perú (20) , Noruega (18) i Alemanya (18).